Katie Piper: Ljubimec iz pekla!

Odkar so jo leta 2006 odkrile britanske komercialne televizije, je lepa in ambiciozna nekdanja manekenka Katie Piper vedela, da ima težavo.

28. 9. 2011

Bila je ljubljenka občinstva in medijev, po hitrem postopku je gradila uspešno kariero televizijske voditeljice, a je ves čas privlačila isto vrsto moških.

Sluzavce, kot jim je pravila.

Enega od njih, 35-letnega Dannyja Lyncha, ni uvrstila v to kategorijo, ker se ji je zdel drugačen.

Spoznala ga je leta 2008 na priljubljenem družabnem omrežju Facebook. Bil je športnik in zdelo se ji je, da ima – v nasprotju z drugimi moškimi, s katerimi je navadno hodila na zmenke – ‘tisto nekaj’, zato se je začela videvati z njim.

'Tisto nekaj' je bilo žal ...

Tisto nekaj, česar na žalost ni vedela o Dannyju, pa je njegov policijski dosje, ki si ga je prislužil, ko je obraz moškega, s katerim se je sprl, polil z vedrom vrele vode.

Že dva meseca po začetku ljubezenskega razmerja je Katie izvedela, da je njen novi srčni izbranec posiljevalec. In to posiljevalec v najhujšem pomenu te besede. Danny jo je pričakal v hotelski sobi, jo brutalno pretepel in posilil. Grozil ji je, da ji bo iznakazil obraz, in jo s koščkom stekla porezal po rokah. Po osemurnem mučenju jo je odpeljal v njeno stanovanje, kjer je Katie poklicala prvo pomoč. V bolnišnici ni hotela izdati imena napadalca, saj se je preveč bala njegovega maščevanja. Naslednji dan jo je nasilnež poklical več desetkrat in jo vsakič prosil, da mu oprosti. Po pravem nizu telefonskih klicev jo je pregovoril, naj gre v bar, kjer imajo internet, in prebere elektronsko pošto, ki ji jo je poslal.

Naslednji dan, ko se je odpravila proti omenjenemu baru, jo je na ulici ogovoril neznan moški. Mislila je, da je brezdomec, ki bi rad miloščino, a se je zmotila, saj je moški vstal in ji v obraz zlil kislino.

Uboga Katie je dobila opekline tretje stopnje, kislina pa ji je povsem uničila oko, nosno kost, veke in levo uho ter ji hudo poškodovala usta, jezik, roke, dlani, vrat in prsi.

Najtežji dnevi

Ekipa prve pomoči je čakala kar eno uro, preden so ji začeli pomagati. Tako dolgo so strokovnjaki namreč potrebovali, da so ugotovili, s katero kislino je bila napadena.

Ugotovili so, da je napadalec uporabil žvepleno kislino.

Njen požiralnik je bil tako močno poškodovan, da so jo morali zdravniki hraniti skozi cevko neposredno v želodec, še bolj šokanten pa je podatek, da je morala prestati kar 30 operacij, s katerimi so ji odstranili brazgotine in omogočili, da je začela normalno jesti in piti. Na srečo so brutalni napad zabeležile varnostne kamere in policija je kmalu aretirala Stefana Sylvestra.

Poznejša preiskava je pokazala, da je Stefan Dannyjev prijatelj, ki je Katie iznakazil na zahtevo njenega psihopatskega fanta. Katie bi lahko umrla. Lahko bi se zlomila zaradi travme. Lahko bi se ubila. Toda odločila se je, da se bo borila. In odločila se je prav.

Februarja je izdala avtobiografijo Beautiful, marca pa je Channel 4 začel predvajati njeno serijo z naslovom Katie: My Beautiful Friends, v kateri se srečuje z ljudmi, ki so iznakaženi, invalidni ali kako drugače fizično prizadeti zaradi bolezni, poškodb, napadov, nesreč ali operacij.

Serija pa spremlja tudi razvoj njene fundacije Katie Piper Foundation in njena prizadevanja, da bi ta fundacija čim bolj rasla.

Povzeto po reviji Lea