Kakšne voznice smo Slovenke?

Nedavna raziskava, ki jo je izvedel Goodyear, je razkrila, da punce med vožnjo najdemo čas tudi za ličenje in urejanje pričeske.

24. 3. 2013

Rdeča luč naj ne bo izgovor za brskanje po torbici in iskanje šminke. "Čelni reženj možganov, povezan s pozornostjo in koncentracijo, lahko zelo hitro postane preobremenjen, če vozniki delajo več stvari hkrati, kar ogroža njihovo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu," opozarjajo na Goodyearu. Kar 14 % mladih namreč priznava, da med vožnjo poskrbijo tudi za lepoto z ličenjem in urejanjem pričeske.

Ena roka na volanu, pogled in druga roka pa na telefonu! Slovenci po razis­kavah v avtomobilu opravimo kar 57 % telefonskih klicev! Avtomobil kot potni list do svobode in neodvisnosti. Za 55 % mladih avto pomeni pot do neodvisnosti, kljub temu pa ostaja med hitrimi klici oči ali mami. Četrtina vprašanih bi namreč še vseeno poklicala starše, če bi bilo treba zamenjati prazno pnevmatiko, oziroma ob drugi težavi na cesti.

Kaj mlade najbolj skrbi na cesti? 64 % mladih voz­nikov skrbi zaradi pijanih voznikov na cesti, 63 % se jih boji, da bi vanje trčilo drugo vozilo, 58 % pa je takih, ki jih skrbi, da jim bo odpovedal avto.

Pripravila: Petra Arula