Kakšne prijateljice potrebuješ ob sebi?

Za vsakega človeka je dobro, da ima raznovrstne prijatelje, saj le ti odkrivajo vse potenciale, ki jih posameznik skriva v sebi.

Kakšne prijateljice potrebuješ ob sebi? (foto: Profimedia) Profimedia
15. 3. 2016

Prijatelje si izbiraš sama in verjetno si v svojem življenju že ugotovila, da tako kot pri ljubezni, tudi pri prijateljih preskoči posebna iskrica, ki vas združi. Če se šteješ med srečnice, potem imaš verjetno nekaj dobrih prijateljic, ki pa so si povsem različne. Z vsako posebej razvijaš enkraten odnos in tistega, kar ti daje ena prijateljica, enostavno ne more nadomestiti druga. Torej, kakšne prijateljice potrebuješ za svojo dobrobit?

Zaupnica

Vsakič, ko se v življenju soočiš s težko situacijo, se obrneš nanjo, ker ti zna prisluhniti. Ne da bi takoj postregla z vrsto nasvetov, najprej prisluhne tvoji zgodbi in iz tebe izvabi vse mračne misli, potem pa ti z nekaj nasveti zbistri um in prežene skrbi daleč stran. Takšna prijateljica bo za vedno ostala tvoja zaupnica in lahko rečeš tudi neke vrste terapevtka.

Dejstvo: K prijateljici, ki ji popolnoma zaupaš, se boš v krizi vedno podala brez kančka strahu, da bi izdala tvoje zaupanje in te v najtežjih trenutkih pustila na cedilu – takšna prijateljica ti je pripravljena pomagati tudi sredi noči.

Motivatorka

Prijateljica, ki ima v sebi neverjetno moč motivacije, zaradi katere je sama zelo uspešna, ti je, priznaj, za zgled. Čeprav ji po tihem zavidaš, da ima vedno urejeno stanovanje, odlično službo, pozornega partnerja in vedno čas zase, se rada zgleduješ po njej in njeni neverjetni življenjski energiji, ki jo oddaja v svojo okolico.

Dejstvo: Z motivacijo nabita prijateljica bo iz tebe brez težav izvabila željo po doseganju zastavljenih ciljev in ti vlivala moči, ko boš potrebovala podporo. V njeni družbi boš tudi ti bolj zagnana in uspešna!

Žurerka

Na petkov večer, ko doma res nimaš nič pametnega početi, bo žurerska prijateljica pripravljena na akcijo kot bi mignila. Spontanost je njena vrlina in verjemi, da tudi fantje, ki se potikajo v njeni bližini, to opazijo, zato je v njeni družbi vedno prešerno.

Dejstvo: V družbi žurerke bodi pripravljena na noro dozo zabave, a ne pričakuj in niti ne upaj, da boš v njeni družbi našla resnega fanta. Stavi le na nepozabno zabavo!

Sopotnica

Prilagodljivost in želja po avanturah odlikujejo tvojo prijateljico, s katero se najbolje ujameta na potovanjih. Vajina življenjska stila sta si močno podobna, v tujih deželah vaju zanimajo podobne stvari, zato sta na potovanjih idealen par.

Dejstvo: Preživljanje skupnih trenutkov na potovanjih je lahko mučno, če se s prijateljico ne razumeš najbolje, kajti veliko je napornih prevozov, neprespanih noči in nepredvidljivih stresnih situacij – zato je še kako pomembno, da se znata zabavati tudi takrat, ko potovanje ne gre povsem po načrtih.