Kaj to, kako zjutraj oblečeš modrček, razkriva o tebi? To moraš prebrati!

Zapenjanje modrčka je že takšna rutina, da verjetno nobena ženska ne posveča prevelike pozornosti načinu, kako si ga pripne. Kaj pa, če ti povemo, da to, kako si zapneš modrček, lahko veliko pove o tvoji osebnosti?

Kaj to, kako zjutraj oblečeš modrček, razkriva o tebi? To moraš prebrati! (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2017

Zapenjanje spredaj, zadaj, obračanje in "vlečenje" čez glavo… vsaka ženska ima svoj način, na katerega si obleče modrček in verjetno se vsaki posebej zdi njen način normalen. Pa je res tako?

Način, na katerega si oblečeš oziroma zapneš modrček lahko razkrije veliko o tvoji osebnosti, pravi Patti Wood, strokovnjakinja za telesno govorico in človeško vedenje.

"Obstajajo 4 izraziti tipi osebnosti – »gonilna sila«, vplivnež, podpornik in skrben popravljalec – ki težijo k zelo edinstvenim načinom, na katere delajo določene, celo najmanjše, stvari", pravi.

"Vse, kar delaš – in način, na katerega to delaš« – se združi in oblikuje tvojo zgodbo in ni razloga, da ne bi bilo tudi spodnje perilo del tega".

Seveda je lahko način, na katerega si zapneš modrček, le navada, ki si jo v najstniških letih prevzela od mame in tako zdaj delaš že 20 let.

Lahko pa je tudi pomemben pokazatelj, kakšna je tvoja osebnost.

Če modrček zapneš zadaj na hrbtu, si…

... podpornica.

To pomeni, da se rada "držiš" tradicije in običajno slediš temu, kar so te naučili. Smiselno je torej, da si modrček pripneš z rokami nazaj, če te je tako naučila tvoja mama (ali prijateljica po uri telovadbe).

Prav tako si rada z ljudmi in se z njimi želiš tudi dobro razumeti, zato je kupovanje modrčkov s prijateljicami le še en izgovor, da se vse združite in zabavate ob nakupovanju.

In če katera kdaj potrebuje pomoč pri izbiri zapeljivega spodnjega perila ali popolnega športnega modrčka, si prava za to. Da ne omenimo, da imaš s seboj v torbici vedno "ziherco", če se kateri slučajno strga naramnica.

Če uporabljaš modrčke, ki se zapnejo spredaj, si…

... "gonilna sila".

Na življenje gledaš kot na priložnost, ki je ne smeš zamuditi, tako da ukvarjanje z zaponkami, ki jih ne moreš niti videti, zate ni opcija. Zato se odločiš za modrčke, ki se pripnejo spredaj – da lahko narediš to čim hitreje in tako, kot je treba ter nadaljuješ z dnevom.

In ker ne maraš zapravljati časa, prav tako poskrbiš, da so oblačila, v katera "investiraš", visoke kvalitete (zato, ker če boš morala spet v šoping, se ne bo dobro končalo).

Ko pride čas za nakup modrčkov, to definitivno NI celodnevni dogodek s prijateljicami. Sama narediš pametno, dobro raziskano odločitev (zate "top 10" šoping možnosti na Facebook-u ne obstaja) in potem ne razmišljaš preveč. Z drugimi besedami: si "šefica".

Če modrček zapneš enkrat in ga nato vsak dan daš gor čez glavo, si…

... skrbna "popravljalka".

Pomeni, da rada poskrbiš, da so stvari narejene tako kot treba. Zato si tudi nagnjena k temu, da modrček pripneš enkrat na pravo mesto in si ga potem samo "navlečeš" gor – saj veš, da je tam, kjer mora biti, in ti več ni treba vsak dan znova skrbeti, da bi si ga pravilno pripela.

To je najverjetneje tudi razlog, zakaj se najbolje počutiš v športnih modrčkih. V resnici ne maraš pozornosti in se zato, ko je čas za oblačenje, skriješ v bližnji prostor, naj bo to soba, kopalnica ali shramba.

Kar prav tako pomeni, da rada nakupuješ sama, najverjetneje pa imaš tudi opomnik na koledarju, ko je čas za nakup novega modrčka (seveda glede na priporočilo strokovnjaka) ter vedno preveriš, da imaš pravilne mere.

Svoj nakup izbereš tiho in pozorno ter ga neopazno zapakiraš. Konec koncev imaš rada nekaj, kar opravlja svojo vlogo – brez obešanja na veliki zvon.

Če pa modrček zapneš spredaj in ga nato zarotiraš nazaj, si vplivna ženska.

Rada imaš to, da te cenijo, podpirajo in da se zgledujejo po tem, s čimer se predstavljaš (si poslovna ženska, mama, seksi žena, karkoli). In tudi tvoje spodnje perilo se sklada s tem.

Nagibaš se k lepim, izstopajočim modrčkom, si ženska, ki se ne boji živih barv ali izražanja svojega mnenja, poleg tega pa imaš najverjetneje celoten predal posvečen različnim vrstam modrčkov – nikoli ne veš, kam greš ali kaj boš oblekla, zato se mora tvoj celotni "outfit" biti zmožen prilagajati, prav tako kot se ti sama.

Pripenjanje modrčka odspredaj je samo še eden izmed načinov, na katerega poskrbiš, da izgledaš kar se da najbolje – niti slučajno se ti ne sme zgoditi, da pozabiš eno zanko ali pa da si ne vzameš dovolj časa, da popraviš naramnice kot treba.

Pripravila: Nika Švajncer

VIR: Redbook

Preberi še: Znanost pravi: TAKO so videti daleč najbolj privlačne ženske ustnice! ali pa Lepa natakarica nam je zaupala, zakaj ima tako lepe lase, kožo in nohte.

Priporočamo tudi: Raiven razkrila, zakaj ima pobrite konce obrvi.