Kako si nabereš novih moči?

Vsake toliko se prileže, da cel dan ne mignemo niti s prstom. Nauči se, kako popelješ svoje telo, dušo in duha na ‘dopust’.

25. 1. 2007

Spi več časa kot ponavadi

Ob nedeljah spi, dokler se ne prebudiš sama od sebe. Naši možgani hrepenijo po mešanici znanega in novega, če si torej med tednom navajena vstajati zgodaj, se boš po daljšem spancu ob koncih tedna počutila kot prerojena.

Programiraj samo sebe

Po skrajno vročičnem dnevu preizkusi naslednji nasvet: spomni se kratkega stavka, na primer: “Sem mirna in sproščena,” in si ga čez dan večkrat ponovi, da se bo globoko zasidral v tvojih možganih. Raziskave kažejo, da ponavljanje pomirjajočih gesel umiri srčni utrip in zniža krvni tlak ter pomaga pripraviti telo v stanje notranje sproščenosti.

Odidi, ko te zgrabi

Sesti v avto ali oditi na vlak in odpotovati ‘bogu za hrbtom’ je lahko zelo vznemirljiva dogodivščina. Pograbi Atlas Slovenije in nekaj zgoščenk ter se odpelji, kamorkoli ti srce poželi – do očarljive prekmurske vasice ali do Cresa, kjer nisi bila vse od poletja. Pojdi sama, da se popolnoma spočiješ od dražljajev, ki te nenehno bombardirajo.

Amrak Zalokar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri