Kako preprečiti, da baterija tvojega TELEFONA ne 'crkne' sredi napetega klepeta?

Poznaš situacijo, ko ti sredi zanimivega klepeta ali napete serije 'crkne' telefon? In potem traja in traja, dokler telefona spet ne napolniš in bi lahko nadaljevala tam, kjer si ostala. Veš, kaj najbolj prazni baterijo tvojega telefona in kako to preprečiš?

Kako preprečiti, da baterija tvojega TELEFONA ne 'crkne' sredi napetega klepeta? (foto: Huawei) Huawei
27. 5. 2022


1. Pogosto igraš igre

Medtem ko čakaš na pedikuro ali se voziš z vlakom, iz žepa obvezno potegneš telefon in začneš igrati svojo najljubšo igrico? Zaposlitev možganov je dobrodošla, vendar z igranjem igric tudi zelo hitro prazniš baterijo, še zlasti če je igra grafično zahtevna (enako velja za zvok, če ga imaš vključenega).

2. Intenzivna svetlost zaslona

Večina sodobnih pametnih telefonov ima zelo velike zaslone, ki so izjemno svetli in nadvse uporabni, če si želiš ogledati video. Osvetlitev ozadja je priročna, vendar pa velja, da intenzivnejša osvetlitev požre tudi več baterije. Če svoj pametni telefon obenem uporabljaš kot baterijsko svetilko, se bo baterija izpraznila še prej.

3. Povezava Bluetooth

Povezava Bluetooth ti pomaga, da zlahka povežeš svoj telefon in slušalke, obenem pa lahko tudi pošiljaš in prejemaš informacije. A ko ga ne uporabljaš, ga le izklopi, saj s svetlobno hitrostjo izprazni baterijo.

4. Da se ne izgubiš ...

Si odvisna od tehnologije GPS in se brez nje z lahkoto izgubiš? Aplikacija Google Maps je seveda odlična pogruntavščina, ki najde vsako želeno lokacijo, a če imaš navigacijo predolgo vklopljeno, lahko hitro izprazni baterijo.

5. Tvoje najljubše aplikacije

Facebook, Snapchat, Spotify, Netflix ... Tudi vse te aplikacije dokaj hitro porabljajo baterijo.

Seveda jih želiš še naprej veliko uporabljati, saj so temu namenjene, a morda bolj modro razmisli o izbiri telefona oziroma baterije. Huawei P50 Pro s kapaciteto 4360 mAh na primer nudi zares dolgo avtonomijo baterije, ki podpira hitro žično polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 W in brezžično z močjo 50 W.

Ta pametni telefon pa je opremljen tudi z inovativnimi mobilnimi storitvami HMS, kjer ti je na voljo trgovina z aplikacijami AppGallery, v njej pa ti je dosegljivo vse: od družbenih omrežij, kot so TikTok, Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, pogovornih kot so WhatsApp, Telegram, Zoom, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot so Spotify, Netflix, Deezer, Tidal, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. V kombinaciji z res veliko baterijo in hitrim polnjenjem boš vse te aplikacije lahko tudi brezskrbo uporabljala.

Če želiš na Huawei telefonu uporabljati Googlove aplikacije, uporabi Gspace, kjer so na voljo Zemljevidi, Gmail, YouTube in večino preostalega. Aplikacija GSpace ti namreč omogoči njihovo hitro namestitev in neomejeno uporabo na napravah z mobilnimi storitvami HMS. Njena glavna prednost sta preprosta uporaba in polno delovanje vseh prenesenih aplikacij, vključno z obvestilnimi sistemi in nadgradnjami. Če na primer namestiš aplikacijo za Instagram, boš takoj začela prejemati obvestila o všečkih in sledilcih. Res super, se strinjaš?