Kako opaziš puhloglavca

Ošabne frajerje, ki te na koncu samo razočarajo, najdeš povsod. Toda težava je v tem, da svojo umazano igro tako dobro igrajo, da jih žal ne opaziš na prvi pogled. Naj ti pri tem pomaga naš prvovrstni vodič, s katerim boš lahko takoj prepoznala znake čistega puhloglavega manipulatorja.

26. 6. 2008

Tudi če nikoli nisi nasedla takšnemu tepcu, dobro veš, da obstajajo: super šarmantni tipi, ki ženske popolnoma očarajo in jih popeljejo na najbolj spogledljivo, romantično in orgazmično avanturo, polno komplimentov (“Bejba, ti si definitivno najbolj seksi ženska na svetu!’’) in obljub (“Odpeljal te bom na najlepši konec sveta.’’), potem pa se za njimi izgubi vsaka sled. Ali, še huje, še nekaj časa ostanejo s teboj, potem pa – naveličani, ker so svojo nalogo že opravili – pokažejo svojo pravo bedno naravo.

Ali ne bi bilo prav zato fino, če bi obstajal način, s katerim bi takšne nepridi­prave opazila, še preden bi se zapletla z njimi v pogovor? Glede na to, da obstaja kar nekaj značilnosti, ki so jim skupne, imaš prav vse možnosti, da jih opaziš in se iz preventivnih razlogov še ob pravem času umakneš in preprečiš najhujše.

Naša misija je torej bila, da zberemo čim več značilnosti, na podlagi katerih lahko vsaka cosmo bejba takoj prebere tipa, ki je vse prej kot dober ulov. Značilnosti, ki so napisane na naslednjih straneh, zagotovo ni tako težko opaziti, če boš le dovolj pozorna nanje.

Seveda tisti moški, ki imajo le eno ali dve značilnosti z našega seznama, ne pomenijo nobene nevarnosti in so po vsej verjetnosti povsem nedolžni. Vsekakor pa se izogibaj tistih, pri ka­terih boš opazila cel kup alarmantnih znamenj, ki ti bodo ne le govorila, temveč kar kričala, da gre za tipičnega ženskarja in manipulatorja.

S 15 metrov

Takole izbere svojo žrtev v nabitem lokalu

Bodi pozorna na to, kako se tale tip prav nič ne zmeni za fanta, ki je ogovoril njegovo ugledano žrtev. Njegov moto: Če bejba nima prstana, je vse dovoljeno. Puhoglavci se radi postavljajo – če ne zato, da bi ustrahovali svojo konkurenco, pa zato, da bi naredili vtis na dekle –, vendar pa to počnejo precej netipično.

Namesto da z zravnano držo stojijo, izbočijo svoje (junaške?) prsi in ošabno pogledujejo naokoli, takšnile petelinčki raje porinejo ramena naprej in nekoliko usločijo hrbtenico. Napni oči in bodi pozorna na tipe, ki so videti, kot da imajo v ramenih železno palico. To je znak, da bi bili radi videti še bolj možato.

Ko tip nekoliko nagne glavo vstran, to pomeni, da si na videz malomarno ogleduje situacijo s svojega vzvi­šenega položaja. Bodi pozorna, kako na tak način pogleduje za ženskami ali pa sam sebe ogleduje v ogledalu.

To je zagotovo znak, da je ven prišel samo zato, da bi si dobil bejbo za eno noč, ali pa se želi v ogledalu samo prepričati, ali je še vedno tako seksi, kot je bil, ko je šel od doma.

Celo s takšne razdalje lahko moška hoja zelo veliko izdaja. Če ga torej lahko zalotiš pri hoji, se osredotoči na njegovo navidezno ležerno gibanje, ki ga zaznamuje bahata pokončna hoja z visoko privzdig­njeno glavo in razkrečenimi nogami.

Vse to izdaja, da je njegova poza narejena in da jo je verjetno vadil doma pred ogledalom. Če bi resnično želel narediti iskren vtis, bi se gotovo odločil za veliko manj opazen videz, s katerim ne bi zbujal takšnega umetnega občudovanja.

Naduteži po navadi noge držijo nekoliko bolj narazen kot drugi moški, kot da bi hoteli opozoriti na svoje premoženje med nogami.

Opazila boš tudi, da so njegovi palci, kadar je le mogoče, spravljeni v sprednjih hlačnih žepih, medtem ko so preostali prsti nadvse prikladno usmerjeni naravnost na njegov mednožni paket. To je zelo dober kazalec, da je aroganten in da želi pozornost usmeriti na saj-veš-kaj.

S 3 metrov

Opazuj, kako se bo približal svoji nocojšnji žrtvi

Nasmeh je po navadi znamenje prijaznosti. Toda poglej še enkrat. Stisnjene ustnice so znamenje snobizma, pomanjkanje smejalnih gubic okrog oči pa kaže, da je njegov nasmešek po vsej verjetnosti narejen.

Vidiš, kako zožene so njegove oči – kot da hoče narediti vtis, da te nepremično gleda? To je agresiven pogled, ki ga poznajo celo opice in ki se v splošnem uporablja za to, da nekomu zagroziš.

Normalen človeški pogled traja samo tri sekunde, in če opaziš, da brez težav zre v tebe dlje – čeprav samo pet sekund – je to dokaz, da je fant odločen, da bo njegov nocojšnji osvajalski pohod zmagoslaven.

Bodi pozorna na tipa, za katerega se zdi, da je njegov mobilni telefon zlepljen z njegovo dlanjo. Seveda vsakih nekaj minut preverja, ali ga je kdo klical ali mu poslal SMS.

Njegovi prijatelji so po vsej verjetnosti tako ali tako ob njem (sam se res ne bi odpravil nikamor), zato je vprašanje, s kom si sploh dopisuje sredi noči. Velika verjetnost je, da z nikomer.

S te razdalje lahko temeljito preveriš tudi njegov stil oblačenja. Takšni tipi se zagotovo oblačijo po modi, zato ni nič čudnega, da je izbral temnejšo oprijeto majico, ki poudarja njegovo mišičasto telo, in pas, ki žensko pozornost usmerja na njegovo mednožje.

S tem želi popolnoma preračunljivo povedati tudi, da je vreden tvojega zaupanja in da je tudi v odnosu tako temeljit kot pri izbiri obleke. Toda ne nasedaj: njegova razkošna ura v kombinaciji z njegovo verižico izdaja, da je navaden egoist in da mu je samo do tega, da naredi vtis in položi tisto, ki bo padla na njegov umetni šarm.

S pol metra

V pogovoru s svojo žrtvijo pripravljen na zadnji udarec

Si opazila, da se ji je približal veliko bolj intimno, kot se spodobi za uvoden pogovor z neznancem? Prav nič sramežljivo se nagiba k njej in ji na uho nekaj šepeta, njegova roka pa se medtem nevarno približa njenemu telesu. Če sta za točilnim pultom, je zelo možno, da bo svojo nogo malomarno dal na barski stol in s tem označil svoje ozemlje.

To ni nikakršen kompliment, temveč napadalno izkazovanje pretirane samozavesti. Glede na to, da je zanj osvajanje misija, ki jo mora čim prej opraviti, to ni nič nenavadnega.

Bodi pozorna, kako je v zadnji fazi osvajanja spremenil pozo, ki je postala veliko bolj toga. Iskreni moški se bodo trudili svojo telesno držo prilagoditi ženski, ki jim je všeč, in s tem ustvariti medsebojno sožitje.

Toda tisti tipi, ki ostajajo okorni in se ne zmenijo za medsebojno fizično kemijo, povsem jasno kažejo, da jih ne zanima ne pogovor z njo ne njena osebnost.

Zelo možno je, da je bil njegov pogled nepremično uprt vanjo, dokler si nista izmenjala imen. Toda opazuj, kaj se bo zgodilo, ko jo bo ogovoril. Najprej se je zdelo, da je hotel s pogledom vanjo napraviti luknjo, ko pa bo njegova žrtev odprla usta, bo njegov pogled nemudoma zdrsel do njenega dekolteja, kjer bo tudi ostal.

Če se boš kdaj znašla v intimni situaciji s takšnim neotesancem in se še vedno spraševala, ali misli resno ali ne, bodi pozorna na njegovo kozmetiko. Če si bo v lase natrl malce gela, v redu, toda da bi ga imel več, kot ga uporabljaš ti? Kaj pa njegovi sijoči, popolnoma negovani nohti?

Vse kaže, da sam sebi in predvsem svoji zunanjosti posveča veliko več pozornosti, kot bi jo tebi …

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri