Nauči se stopiti korak naprej!

Čeprav se ti zdi, da si ta trenutek morda v relativno dobri koži, ne pozabi, da so v tvoji bližini tudi ljudje, ki se v tem trenutku spopadajo s težavami … če pa si tudi ti med njimi: glavo pokonci!

20. 1. 2014

Kako naprej?

Da boš svoje življenje zaživela tako kot si želiš, moraš stopiti korak naprej in za seboj pustiti vse težave. Težko? Seveda! Ovira je visoka, a ti jo zmoreš prestopiti! Če ne drugače, naj bo to ena tvojih ponovoletnih zaobljub, na katero se začni privajati že danes!

Beg iz preteklosti

Čeprav živiš v sedanjosti, so tvoje misli še vedno daleč nazaj v času pri dogodku, ki je globoko ranil tvojo dušo. Pozabila ga nikoli ne boš, to je zagotovo – moraš pa odpustiti osebi, ki te je prizadela in zaživeti svoje življenje tukaj in zdaj! Naj te žene misel, da si se v tistem trenutku veliko naučila in da je bila to ena boljših lekcij za tvoje življenje, zaradi katere si postala boljši človek.

Izhod iz slepe ulice

S tem, ko sprejmeš dejstvo, da včasih ne moreš narediti nič več, da bi lahko stvari izboljšala, jih je treba pustiti tam in se iz slepe ulice podati naprej po drugi poti. Včasih se boš odločila za slabo rešitev in ob tem spoznala dobro, včasih pa boš morala preživeti slabo izkušnjo, da boš potem cenila lepe trenutke.

Pozitivne vibracije

Da bi bila zares lahko uspešna, se moraš obkrožiti s pozitivnimi ljudmi, ki te bodo držali v sedanjosti, saj človek lahko kar hitro spet zaide s poti in se z mislimi vrne na staro pot, ki vodi v žalostno preteklost. Zapomni si – vsak dan 'žalovanja' po nepotrebnem je izgubljen dan.

In ko se znajdeš v težkem položaju, pomisli na to, da …

  • 1. bi lahko v tem času spoznala novo osebo,
  • 2. bi lahko dosegla nekaj novega na drugem področju življenja,
  • 3. bi se lahko v tem trenutku zabavala s prijateljicami

možnosti, kaj prijetnejšega bi lahko počela, je nešteto!

Sama svoj prerok

Naj ti bodo pretekli dogodki navdih za lepšo prihodnost in motivacija za to, da svoje življenje izboljšaš. Zapomni si, da si svoje življenje lahko oblikuješ sama!