Kako dobiš, kar želiš?!

Z malo truda se lahko naučiš trikov, s katerimi boš vedno dosegla, kar si si zamislila – ljudje okoli tebe pa še vedeli ne bodo, kdaj si jih dobila na svojo stran.

24. 4. 2008

Kako nekoga prepričati, da zapleše tako, kot igraš ti? S tem vprašanjem se ukvarja mnogo ljudi, ki raziskujejo medsebojne odnose. Magične formule seveda ni, vendar študije ugotavljajo, da se do neke mere le da vplivati na to: z določenimi besedami, govorico telesa in dejanji, ki delujejo ‘na skrivaj’, zato se ljudje niti ne zavedajo, da učinkujejo nanje. Zate smo izbrskale nekaj najpreprostejših trikov, ki jih za dosego svojih ciljev lahko začneš uporabljati že danes.

V službi

Dajati vtis odločne osebe, ki ve, kaj dela.

Za v službo izbiraj temna (naj­bolje črna) oblačila in ohrani čim bolj resen izraz na obrazu – smeh pa s kolegico prihranita za popoldne.

Tvoji sodelavci in nadrejeni te bodo videli kot samozavestno. Raziskave kažejo, da črna pripomore k bolj dominantni podobi kot nežne pastelne barve, resnost pa se povezuje z odgovornim položajem na poslovni hierarhični lestvici.

Dobro delovati v timu.

Kadarkoli si v stiku s člani svojega tima, postavi njihove potrebe na prvo mesto.

Beseda jaz v timu ne obstaja, zato se potrudi, da boš svojim sodelavcem vedno dala prednost (ne takrat, ko od tebe pričakujejo samoiniciativnost). Če se boš prilagodljiva tudi zunaj tima – to je ena od bistvenih lastnosti timskega ‘igralca’ –, bodo vedeli, da si taka tudi pri delu.

Biti s šefinjo v dobrih odnosih.

Od časa do časa preživi z njo trenutek zunaj pisarne – pojdita skupaj na malico in poklepetajta o osebnih stvareh.

Če se pokažeš tudi v zasebni luči, in ne le strogo profesionalno, nate ne bo gledala samo kot na uslužbenko, to pa je dobra podlaga za prijetno delovno vzdušje. Vendar ne pozabi: še vedno je tvoja šefinja in do nje moraš ohraniti spoštljiv odnos.

V ljubezni

Razkriti, da ti je fant všeč in da si ga želiš.

Mimogrede se dotakni njegove roke ali las in poskrbi, da bosta vsake toliko prišla v telesni stik. Dotiki zbujajo željo po zbliževanju, zato je to odličen način, kako mu namigneš, da si želiš kaj več od pogledov. Če bo razumel tvoj signal in če bo za, ti bo kmalu vrnil – ne zamudi priložnosti, da mu pokažeš, da bi bila z njim rada čim bolj pogosto.

Pokazati mu svojo najbolj zapeljivo stran.

Povej mu, kako si se imela na morju ter ne pozabi omeniti, kako te je sonce prijetno božalo po goli koži ...

Psihologi mnenijo, da ima govor, v katerega se res vživiš, večji vpliv na poslušalca. In ker si večina moških podobe tako ali tako riše v mis­lih, si bo kmalu živo predstavljal, kako se seksi preteguješ na svoji brisači.

Obdržati njegovo pozornost, medtem ko govoriš.

Povabi ga v bar, opremljen v svetlih barvah in zaobljenem stilu (kjer mize in stoli nimajo ostrih, ampak mehke robove). Okolje vpliva na vedenje in na način komunikacije, zato bo ob mehkejših linijah v okolju prevzel bolj nežno obnašanje in komunikacijo. Prisluhnil bo tudi temam, pri katerih sicer hitro izgubi pozornost.

V družbi

Očarati njegove starše že ob prvem srečanju.

Z njima se zapleti v pogovor o znani osebi (pisatelj, igralka ...), za katero veš, da jo cenita, in o njej spregovori nekaj lepih besed. Ko boš pozitivno govorila o tej osebi, se bosta s tvojim mnenjem najverjetneje strinjala. Ker bosta klepetala s tabo, razmišljala pa o vseh dobrih lastnostih, ki jih pri tej osebi občudujeta, jih bosta nevede pripisala tudi tebi.

Svojo znanko ‘nadgraditi’ v prijateljico.

Poišči nekaj stvari, ki so vama skupne, na primer obožujeta tek, in jih diskretno izpostavi pred njo. Ljudje se radi družimo s tistimi, ki so nam nekako podobni, in v njihovem obnašanju odkrivamo svoje lastnosti. Znanstveniki z newyorške univerze so ugotovili, da odkritje skupnih točk zbudi med dvema človekoma naklonjenost, tudi če se ne poznata dobro.

Navaditi svojo sostanovalko na red in čistočo.

Preden stopi v dnevno sobo, kopalnico ali kuhinjo, ki si jo ravno pospravila, po zraku na skrivaj razprši osveževalec.

Puncam je všeč nežno odišavljen zrak, zato bo spremembo gotovo opazila, prej ali slej pa tudi ugotovila, da diši samo takrat, ko pospravljaš ti. Ko bo vrsta spet na njej, bo verjetno poskusila doseči podoben učinek in se bo bolj potrudila.

Manca Kraševec

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri