Jean Reno: Kuharski mojster v kinu

Med Alexandrom, svetovno znanim in priznanim kuharskim mojstrom, ki je skorajda pozabil, da ima doma 22-letno hčer, in Jackyjem, genialnim kuharskim pomočnikom, čigar noseča žena ga moleduje, naj si vendar najde 'pravo službo', se v zgodbi večkrat kreše, a na koncu najdeta skupen cilj: poklicno zadovoljstvo in skladnost v zasebnem življenju.

12. 7. 2012

Jacky obožuje t. i. visoko kuhinjo. Kuhati se je naučil sam, nadarjen je, a trmast. Ugledni šef kuhinje Alexandre Lagarde je v grdem sporu s Stanislasom Matterjem, novim direktorjem skupine, ki ima v lasti njegovo restavracijo Cargo Lagarde.

Matter poskuša doseči, da bi Lagarde v naslednji izdaji Michelinovega vodnika izgubil eno od zvezdic, da bi ga lahko zamenjal za mlajšega, bolj 'modernega' kuharja, ki prisega na kemično, molekularno in za posel precej bolj donosno kuhinjo.

Matter svoj načrt začne uresničevati z odpuščanjem Lagardovih sodelavcev – enega za drugim ... Za nameček Lagardu začne primanjkovati zamisli za jedi, ki bi jih lahko uvrstil na svoj novi jedilnik, ki naj bi ga prišli kmalu ocenjevat pisci vodnika. Zato mrzlično išče pomočnika ... in lepega dne sreča Jackyja.

Vrača se tipična francoska komedija

Film režiserja Daniela Cohena sledi tradiciji priljubljenih francoskih komedij, ki so zaznamovale filmsko zgodovino.

Režiserju je uspelo ohraniti njene poglavitne elemente in jih rahločutno nadgraditi s sodobnimi zapleti in dialogi.

Cohen je  svojem zadnjem filmu Les deux mondes dokazal, da je mojster ritma in tempa, pri tem pa vedno poskrbi, da na platnu zablestijo igralci in splošna estetika, kakršna v francoskih komedijah ni ravno običajna.

Poleg tega poskuša film obuditi tradicijo sijajnih igralskih parov, ki so bili v preteklosti med občinstvom silno priljubljeni in je bil pri tovrstnih filmih učinek situacij in dialoga odvisen od interpretacije in veličine komikov. Mickael Youn in Jean Reno sta brez dvoma takšen par.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri