Je z mojimi sramnimi ustnicami kaj narobe? (vse, kar si se kdajkoli vprašala o zadevi 'tam spodaj')

Sramne ustnice so med najbolj vidnimi deli tvoje vagine, zato ni nič čudnega, če se ti okrog njihovega izgleda porajajo vprašanja!

Je z mojimi sramnimi ustnicami kaj narobe? (vse, kar si se kdajkoli vprašala o zadevi 'tam spodaj') (foto: Charles Deluvio / Unsplash) Charles Deluvio / Unsplash
23. 2. 2018

Velikost

Velike in male sramne ustnice so tam zato, da varujejo tvojo vagino, velikost pa se razlikuje od ženske do ženske. Študija iz leta 2005 je določila, da povprečna dolžina velikih sramnih ustnic med 7 in 12 centimetri, malih sramnih ustnic pa med 2 in 10 centimetri.

Oblika

Če bi z ogledalom preučila svojo vagino bi hitro opazila, da sta si strani sramnih ustnic različni. Šlo naj bi za pojav, podoben kot je asimetrični obraz in asimetričnas stopala. Nepravilne oblike in podaljšane ustnice niso torej nič nenavadnega!

Barva

Čeprav gre za del kože, lahko barva sramnih ustnic varira od nežno vijolične, do rožnate ter tudi rjave. Prav tako se barva malih sramnih ustnic razlikuje od barve velikih sramnih ustnic. Vse to je popolnoma normalno.

Narobe je le v primeru, da so tvoje sramne ustnice izrazito rdeče in otekle. V tem primeru si omisli malce bolj ohlapna oblačila ter spodnjice iz naravnih sestavin.

Tekstura

Tudi tekstura kože na področju sramnih ustnice se lahko razlikuje od ženske do ženske. Nekatere pričajo o drobnih 'mehurčkih', ki prekrivajo ta predel, spet druge o zgubani koži, ki naj bi izgledala skoraj kot 'volačnki'. Čudno, a tudi to je nekaj povsem običajnega!

Fotografije: Profimedia, Charles Deluvio / Unsplash

Napisano po predlogi Cosmopolitan.com

Preberi še: VIDEO: Ali straniščno školjko na javnem stranišču vedno obložiš s papirjem? Nikar ne počni tega!

Priporočamo tudi: So moški res VEDNO pripravljeni za seks? Tole te zna šokirati!