Jamiro-kul

Pri Sony Ericssonu pač znajo presenetiti svoje oboževalce. V okviru nagradne igre Gig in the Sky so na eno letalo vkupaj zbobnali 200 nagrajencev iz celotne Evrope, Srednje Azije in Afrike, predstavnikov tiska, viajpijevcev ter kajpada bend Jamiroquai na čelu s karizmatičnim frontmanom Jay Kayom.

2. 3. 2007

Ob splavitvi nove serije SE-jevih napravic Walkman (W710, W850 in W950) smo tako povabljenci sodelovali pri rušenju ne enega, temveč šestih rekordov za Guinnessovo knjigo rekordov.

No, tik pred štartom sva (tam sem bil kot edini predstavnik Kranjskih Janezov) družno s kolegom Craigom Glendayem (uradnim sodnikom in glavnim urednikom te inštitucije) ugotavljala: »To bomo šele videli...«

Na višini skoraj enajstih kilometrov v zraku se je zdaj že uradno petintridesetminutni »Najvišji in najhitrejši koncert sploh« pričel, uspel in zaključil ob ritmičnem pozibavanju skupine ob turbulenci, nakar je letalo pristalo v Atenah, kjer se je skupina še enkrat poklonila oboževalcem na dobro uro in pol dolgem repeteju. Kozmična in neponovljiva izkušnja.

T.K.