Jahanje

Zakaj se ne bi na sončen konec tedna odločile za jahanje?

27. 5. 2004

Izlet v Lipico

Lipica in lipicanci potrebujejo našo pomoč. Več kot petsto let stara svetovno znana kobilarna se je znašla v hudih finančnih težavah in postala predmet političnega mešetarjenja. Kdaj ste nazadnje zavile na Kras in se prepustile občutkom ob pogledu na čredo dirjajočih lipicancev? Če se boste nazaj grede ustavile še v Predjami, se vam bo zdelo, da ste se ujele v časovni stroj.

Tečaj jahanja

Jahanje je spet v modi. Klub Cavallo z Iga srečni izžrebanki podarja 10-urni jahalni tečaj (običajni postopek – dopisnice!). Če ste že izkušene jahalke, boste iz maneže lahko odjezdile naravnost v Iški vintgar! Vse informacije o tečajih (začetnih in nadaljevalnih) ter terenskim jahanjem dobite po telefonu 041 888 403. Boy, Nicole, Lucky, Roki in drugi konjički vas pričakujejo.

Na filmskem traku

Če ste bolj strahopetne sorte, se konjem lahko približate povsem varno, mimogrede pa se boste nalezle še nekaj romantike. Če še vedno omahujete, ali bi ali ne bi sedle (se zavihtele) v sedlo, vas bodo zagotovo prepričali Robert Redford (bralke nad štirideset let), Viggo Mortensen (bralke pod štirideset) ali Seabiscuit (vse skupaj). ‘Šepetati konjem’, ‘Seabiscuit’ ali ‘Hidalgo’ so filmi o srčnosti, vztrajnosti, lepoti in pogumu.

Varno z jeklenim konjičkom

No, morda bodo nekateri motoristi res debelo pogledali, ko jih bo prehitela ženska, še bolj pa, ko bodo videli, da svojega jeklenega konjička obvlada do potankosti. Da boste varno uživale na dveh kolesih, vam priporočamo obisk tečaja varne vožnje za motorna kolesa pod vodstvom Mirana Stanovnika. Vse informacije dobite po telefonu 041 725 506 (g. Legan), na brezplačni številki 080 26 36 ali na spletni strani: www.amzs.si.

Jahanje valov

Do Francije je daleč, do Havajev pa sploh! Pri nas boste pač potrebovale tudi jadro! Na spletnem naslovu www.windzin.com boste o surfanju izvedele marsikaj, še več pa kar iz prve roke v Piranu, Umagu, Preluki (za nočne ptiče), Rabcu ali na Bolu. Tudi če ne boste stopile na desko, ne pozabite, da je vsaj tako kot akrobacije v vodi (praviloma) prijetno gledati tudi njihove ‘izvajalce’. Seksi roba, ni kaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri