Izobraževalna predavanja Društva za zaščito živali Ljubljana v Otonu Župančiču

Društvo za zaščito živali Ljubljana nadaljuje ciklus izobraževalnih predavanj, zaradi izjemnega zanimanja javnosti pa bodo v ljubljanski knjižnici Otona Župančiča tudi ponovili eno od predavanj in sicer predavanje o divjih in eksotičnih živalih.

23. 9. 2011

Osveščanje in izobraževanje o zaščiti živali je ena najpomembnejših dejavnosti društev, katerih cilj je zagotavljanje dobrobiti za živali. Društvo za zaščito živali Ljubljana se je zato odločilo izvesti cikel šestih tematskih predavanj na temo zaščite živali in odgovornega skrbništva, ki ga bodo prostovoljci izvedli v sodelovanju s Knjižnico Otona Župančiča (KOŽ).

Četrtega predavanja se lahko udeležiš v sredo, 28. 9. 2011, ob 18. uri v dvorani v 3. nadstropju KOŽ.

Ponovitev

3. predavanje: O divjih in eksotičnih živalih

V četrtem tematskem predavanju Društva za zaščito živali Ljubljana bodo zaradi izjemnega zanimanja javnosti za problematiko pozornost zopet namenili divjim in eksotičnim živalim ter trgovini z njimi.

Spregovorili bodo o tem, kaj so divje in eksotične živali ter kakšno je njihovo življenje v ujetništvu, saj želijo opozoriti na številne napačne predstave ljudi o tem. Na predavanju bodo pozornost posvetili tudi trgovini z divjimi živalmi, problematiki cirkusov, kjer nastopajo (divje) živali, živalskim vrtom oziroma pogojem, v katerih bivajo živali v ujetništvu, ter ne nazadnje vprašanju divjih (eksotičnih) živali kot hišnih ljubljenčkov.

Pol ure pred predavanjem bo za obiskovalce ponovno postavljena tudi informativno-prodajna stojnica društva, na kateri bodo lahko kupili izdelke iz spletne trgovine Nakupi iz srca.

Prisluhneš jim torej lahko v sredo, 28. septembra ob 18. uri v dvorani v 3. nadstropju Knjižnice Otona Župančiča.

Vstop je prost!