»Izobražen in usposobljen športnik je dober vzornik mladim«

Športniki morajo že v času tekmovalnega udejstvovanja razmišljati o nadaljevanju svoje karierne poti. Da bi opolnomočili mlade perspektivne športnike in jih spodbudili za aktivno razvijanje dvojne kariere, je pod okriljem Coca-Coline Akademije za mlade med 17. in 19. novembrom 2017 v Portorožu potekal tridnevni dogodek s praktičnimi delavnicami. Med predavatelji je bila tudi nekdanja alpska smučarka Petra Robnik.

»Izobražen in usposobljen športnik je dober vzornik mladim« (foto: Matic Bajželj) Matic Bajželj
27. 11. 2017 | Promocijsko sporočilo

Več kot 40 mladih športnikov v starosti od 18 do 25 let jese udeležilo delavnic predavateljev iz različnih strokovnih področij, svoje izkušnje pa so z njimi delili tudi nekdanji vrhunski slovenski športniki, med njimi Raša Sraka, Jure Košir in Rožle Prezelj.

Petra Robnik, ki na Olimpijskem komiteju Slovenije – Združenju športnih zvez med drugim skrbi za dvojno kariero športnikov, je poudarila: »Mladi so na dogodku pridobili ali nadgradili svoje formalno in neformalno znanje na praktičnih področjih, kot so komuniciranje v povezanem svetu, graditev blagovne znamke in družbena odgovornost na temelju olimpijskih vrednot. Pri vstopu športnika na trg dela sta ključni športnikova izobrazba in sposobnost, da svoja znanja, pridobljena v športu, prenese v poslovno okolje.«

Izobraževalni program Akademija za mlade je Coca-Cola HBC Slovenija zasnovala v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Projekt je nadgradnja letos sklenjenega štiriletnega sponzorstva med podjetjem v Sloveniji in nacionalno olimpijsko organizacijo. Družba The Coca-Cola Company namreč ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni ter od leta 2017 širi olimpijski duh na slovenskih tleh in spodbuja aktivno športno udejstvovanje vseh generacij.

S pobudo #vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo.                                                                                            

Več na: www.akademijazamlade.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri