Iz uvodnika Tine Deu: Čas zame

Tokrat še v uvodniku cosmo trik, ki ga moram deliti z vami.

28. 3. 2013

Ker mu vreme do zdaj še ni bilo naklonjeno, sem ga sicer letos izvedla komaj dvakrat, a to še ne pomeni, da v resnici ni zelo uporaben. Domislila sem se ga, ko sem v svojem natrpanem urniku iskala luknjo, ki bi jo lahko izkoristila za šport. Na splošno mi ni všeč, če ljudje kar naprej poudarjajo, da nimajo časa, še slabše pa je, če jim ves čas zmanjkuje časa zase (na primer za to, da so nekajkrat na teden fizično aktivni). Sama se torej trudim ne govoriti, da nimam časa, in se, sploh ko gre za čas zame, držim načela, da je vse le stvar organizacije. Če si nekaj želiš početi, boš nekako že prišel do tega, da boš to tudi počel – tako sem iznašla tek iz službe domov. Namesto da bi tekla le na avtobus, nase navlečem tekaško opremo in jo čez Rožnik mahnem proti domu. Torbica, petke in nekaj obleke ostanejo v pisarni, saj v resnici doma popoldne potrebujem le telefon, ki vedno teče z mano. Čaka me ura zame, pri čemer je to, da sem doma pol ure pozneje, povsem zanemarljivo.

Med tekom se mi zbistrijo misli, pozabim na službene skrbi, ko pritečem na cilj, pa vem, da sem tako rekoč mimogrede naredila nekaj zase.

Trik je še posebej uporaben takrat, ko so dnevi krajši – jeseni in spomladi, za bolj utrjene pa tudi pozimi, če le ni preveč snega. Prihaja pomlad, ko šport naenkrat postane bolj popularen, a marsikdo zanj

kljub temu ne najde proste urice. Zdaj ni več izgovorov – če ne gre drugače, lahko tečete iz službe, šole ali faksa, tudi z obiska pri prijateljici ali celo z maminega nedeljskega kosila.

podpis

podpis

                               

Moje najljubše iz te številke

revija

Dobrodošle na Cosmu!

Vesela sem, da sem jih spoznala – pet super punc, ki so se uvrstile v finale akcije Iščemo Cosmo novinarko.

Težko jih je bilo izbrati, saj smo na uredništvo dobili skoraj 200 prijav, ki jih je bilo treba pregledati, prebrati ... Si predstavljate, da si moraš ogledati kar 200 videov? No, z Manco nama je nekako uspelo in zdaj se na uredništvu iskreno veselimo sodelovanja s Tanjo, Anamarijo, Živo, Sarajo in Taro.

cosmo novinarke

5 finalistk se predstavi

Več o njih preberi v novi aprilski številki revije Cosmopolitan na strani 70, naslednje tri mesece pa na podstrani:

... spremljaj, kako se dekleta znajdejo v cosmo druščini.

Še pred poletjem bomo izmed njih izbrali zmagovalko, ki bo dobila delo na Cosmu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri