Iz starih arhivov: Sharon Marie Tate

Sharon Marie Tate - tragična junakinja Hollywooda.

2. 2. 2013

Sharon se je rodila 24. januarja 1943 v Dallasu (Teksas, ZDA) kot najstarejša od treh sester.

Njen oče je bil polkovnik v obveščevalni službi, tako da se je družina (nekaj časa je živela tudi v Veroni in Vicenzi v Italiji) pogosto selila. Že v zgodnji mladosti je bila opazna njena lepota in v najstniških letih se je na prigovarjanje drugih udeležila nekaj lepotnih tekmovanj, kjer je tudi zmagala.

Leta 1962, ko se je družina iz Italije vrnila v ZDA, je odšla v Hollywood, poiskat srečo.

Najprej je delala kot fotomodel, snemala reklame ter dobivala nepomembne vloge v filmih. Sreča se ji je nasmehnila leta 1965, ko je dobila glavno vlogo v filmu Eye of the Devil, skupaj z Davidom Nivenom. Lepotica se je izkazala za izredno talentirano igralko. Leta 1967 je posnela film z Romanom Polanskim Fearless Vampire Killers, za katerega je bila nominirana za zlati globus. Leta 1968 se je s Polanskim tudi poročila ter zanosila. Mladoporočenca sta najela hišo na Beverly Hillsu, kjer sta preživela večino časa.

Sharon je 9. avgusta 1969 v osmem mesecu nosečnosti brutalno umorila (skupaj s tremi gosti in vrtnarjem) zadeta (uživali so LSD) in nora tolpa satanistov Charlesa Masona. Eden najbolj skrivnostnih in brutalnih zločinov v Hollywoodu še danes buri duhove in obuja spomine na eno najbolj talentiranih igralk svoje generacije.

Zanimivosti o Sharon Marie Tate:

  • Leta 1979 je Roman Polanski posnel film Tess in ga posvetil Sharon.
  • Candice Bergen – priljubljena Murphy Brown – je bila lastnica hiš, v kateri je bila umorjena Sharon.
  • Tolpa Charlesa Masona je naslednji dan ubila še dve osebi. Leta 1971 so jih obsodili na plinsko celico, pozneje pa kazen spremenili v dosmrtno ječo. Charles Mason je danes star 78 let in sedi v zaporu v Kaliforniji, kjer so mu že enajstkrat zavrnili prošnjo za pogojni izpust.
  • V glavni vlogi je nastopila v sedmih filmih in bila ena izmed najbolj fotografiranih žensk v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri