Zanimanje za hrano, kuhanje in recepte je pokazala že pri 12 letih, pri 15 pa je začela pisati. Maturirala in diplomirala je v Kansasu – smer industrijsko novinarstvo.
Leta 1921 se je preselila v New York, kjer je obiskovala večerna predavanja na newyorški univerzi, čez dan pa je delala kot novinarka za različne časopise in magazine, pozneje je postala tudi urednica.
Leta 1923 se je poročila z Lloydom Zimmermanom, s katerim sta se razšla leta 1932.
Posvojila je prijateljevo hčerko in jo vzgajala kot svojo.
Leta 1936 je postala urednica kuharske priloge pri New York Herald-Tribune, kjer je delala vse do svoje smrti. Za This Week Magazine je redno pisala tedensko kolumno o hrani. Zaradi priljubljenosti in neverjetne branosti kolumne je njeno tedensko modrovanje o hrani trajalo kar 27 let. Pisala je kolumne in članke še za vrsto drugih ameriških časopisov in revij. Napisala je nekaj knjig o hrani, med katerimi je najpomembnejša How America Eats, ki je prva študija o ameriški regionalni kuhinji.
Umrla je 14. novembra 1967 v New Yorku, pokopana pa je v rodnem Kansasu.
Zanimivosti iz življenja Clementine Paddleford:
- Pod svoje članke se je podpisovala tudi s psevdonimom Clementine Haskin.
- Leta 1932 so ji odstranili maligni tumor iz grla skupaj z glasilkami, tako da se je morala ponovno naučiti govoriti z na novo razvitimi mišicami.
- Rekla je: Povej, od kod prihaja tvoja babica, in povem ti, koliko različnih vrst pit jeste na zahvalni dan.
- Poročala je tudi o kuhinji ter prehrani na ameriški vojaški podmornici ter se z njimi odpravila na krajšo plovbo.
- Naredila je izpit za letenje z manjšim letalom, s katerim je letela po Ameriki in tako lažje in hitreje okušala različne vrste hrane.
- V najboljših časih je imela kar 12 milijonov bralcev na teden.