Italijani priznali: Najboljši picopek na svetu pice peče le uro vožnje iz Ljubljane (razkrivamo, kje)

Če obožuješ pice, prisluhni temu (skritemu) receptu Italijanov.  😍

Italijani priznali: Najboljši picopek na svetu pice peče le uro vožnje iz Ljubljane (razkrivamo, kje) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 7. 2022

Se tudi ti ne moreš odpovedati dobri italijanski pici? Potem prisluhni nasvetu, ki so nam ga tokrat na uho prišepnili Italijani in razkrili, da najboljši picopek na svetu ustvarja čisto blizu nas - le dobro uro vožnje iz Ljubljane, v kraju Gradisca D'isonzo.

RECEPT: Že veš za TO reeeeees okusno omako iz bučk za testenine? Prste si boš obliznila

Da gre za najboljšega picopeka na svetu je na svojem portalu poročal tudi priznani italijanski časnik Il PIccolo (prebereš si ga lahko tukaj).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIOVANNI MASCARI PIZZA_CHEF (@giovannimascari_pizzachef)

Picerija, v kateri ustvarja svetovno priznan picopek se imenuje Pizzeria Al Pellegrino. Gre za nadobudnega šefa Giovannija Mascarija, ki je po mnenju številnih gurmanov in strokovnjakov ujel popolno mešanico med sodobnimi in tradicionalnimi okusi. In če bi v svetu pic podeljevali Michellinove zvezdice, bi Giovanni, kot pišejo italijanski portali, prejel vse tri.

To je ena od njegovih pic: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIOVANNI MASCARI PIZZA_CHEF (@giovannimascari_pizzachef)

V Italiji noro priljubljena kombinacija je tudi pica z mortadelo, pistacijo in sirom stracatella. Če je še niste poskuili, vam tudi na uredništvu to izbiro toplo priporočamo.

No, se boste ta vikend odpravili na vikend gurmanski izlet? ;) 

Fotografije: Profimedia