Itak 2011 se pripravlja na festivalski spektakel Itak Džafest

Itak Džafest bo letošnje leto postregel s čisto pravim urbanim glasbenim festivalom, ki bo 10. septembra našo prestolnico odel v festivalsko preobleko z domačimi in tujimi glasbenimi gosti.

26. 7. 2011 | Promocijsko sporočilo

Itak Džafest bo letošnje leto postregel s čisto pravim urbanim glasbenim festivalom, ki bo 10. septembra našo prestolnico odel v festivalsko preobleko z domačimi in tujimi glasbenimi gosti.

Tokrat se bodo na odru ljubljanskih Križank zvrstili regijski glasbeniki ter glasbene zvezde svetovnega formata, ki bodo glasbene navdušence zabavali od popoldneva pa vse tja do poznih večernih ur.

  • Vsi Itakovci si lahko vstopnico zagotovijo po posebni Džabest ceni!

Po uspehu s skupino The Killers leta 2009 in odmevno trilogijo Džafest v letu 2010 (Florence&The Machine, Gossip in Plan B), Itak nadaljuje z glasbeno zgodbo v obliki urbanega festivala Itak Džafest.

Festivalsko dogajanje v Križankah bodo odprli člani slovensko-finske naveze The Toronto Drug Bust, ki združuje rock, blues, indie in še kaj. Mednarodni portal in radio Somojo je skupino po izidu prvenca 'Enfant Terrible' leta 2010 razglasil za rock skupino leta 2010, pri nas pa so v okviru različnih koncertnih dogajanj navdušili že številne privržence dobrega indie rocka.

Festivalsko vzdušje bodo stopnjevali gostje iz Sarajeva Dubioza Kolektiv. V Sloveniji dobro poznana crossover zasedba bo z uspešnicami, kot so 'Blam', 'Kokuz', 'Firma Ilegal' in druge, zagotovo navdušila vse, ki so jim všeč poskočni ritmi, začinjeni z družbeno-političnimi temami, zaradi česa sta njihove glasbene izdelke opazila tudi Time Magazine in britanski BBC.

V Sloveniji bomo prvič gostili tudi britansko indie pop skupino The Wombats. Fantje iz Liverpoola so leta 2007 izdali svoj debitantski izdelek, ki je pristal na enajstem mestu britanske lestvice najboljših albumov. Sledil mu je 'The Wombats EP', namenjen ameriškemu tržišču, leta 2011 pa je izšel njihov zadnji izdelek 'The Modern Glitch', s katerim so The Wombats ponovno zasedli lestvice največjih britanskih uspešnic.

Za vrhunec festivala Itak Džafest bodo poskrbeli Editors: njihov debitantski album 'The Back Room' je pristal na drugem mestu britanske lestvice albumov, uspešnice 'Munich', 'Bullets' in 'Blood' pa so jih tako rekoč čez noč izstrelile med največje rock zvezde. Oči Itakovcev bodo v poznih večernih urah uprte v eno najuspešnejših britanskih glasbenih zasedb v zadnjem desetletju, ki jo bomo pri nas gostili po ustvarjanju njihovega težko pričakovanega četrtega studijskega albuma.

Med izmenjavami nastopajočih na velikem odru Križank bo v značilnih elektronskih ritmih glasbeno vzdušje stopnjeval slovenski duo Danza Macabra, ki bo poskrbel tudi za veličastni zaključek, predviden nekaj po polnoči. 10. septembra bomo tako priča urbanemu festivalu na naših tleh, ki bo Itakovce in ostale glasbofile s trendovskim glasbenim miksom zagotovo navdušil. Itak!

Džabest cena za Itakovce …

Itak vstopnice za festival Džafest so že na voljo po Džabest ceni 10 evrov z DDV brez poštnine. Več informacij o načinu prevzema poiščite na spletni strani Eventima. Vsi, ki boste vstopnice kupili na Eventimovih prodajnih mestih, ne boste imeli dodatnih stroškov z načinom prevzema.

Vsakemu Itakovcu pripadata največ dve vstopnici za Itak festival. Vstopnice za vse željne dobre glasbe in zabave, pa vendar neitakovce, bodo na voljo s 15. avgustom po ceni 30 evrov z DDV brez poštnine.

Več informacij o možnostih nakupa in cenah vstopnic na džafest.itak.si.

… in nekaj brezplačnih za tiste najbolj Itak!!

Najbolj zagreti naročniki Itak bodo imeli možnost osvojiti tudi brezplačne vstopnice za Itak festival – s sodelovanjem v programu Itak Flike. Itak Flike bo mogoče zbirati s sodelovanjem v različnih Itak izzivih, nagrajenih pa bo tudi nekaj tistih uporabnikov, ki so v Itak natečajih pridno sodelovali že v preteklem letu.

Informacije o prevozih

Na Itak Džafest festivalski spektakel se boste lahko ceneje popeljali s Slovenskimi železnicami. Ob predložitvi Itak Džafest vstopnice si boste lahko vozovnico (enosmerno ali povratno) do 10. septembra priskrbeli po polovični ceni! Več informacij: z vlakom na koncert.

Za več informacij o Itak Džafest festivalu in svežih koncertnih novicah spremljaj spletne strani www.itak.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri