Iščemo Cosmo Pepelko!

Si maturantka in še vedno iščeš sanjski sandalček za maturantsko noč? Cosmopolitan je tokrat zate pripravil nekaj čisto posebnega!

25. 1. 2007

V sodelovanju z oblikovalko čevljev Aljo Novak bomo na Cosmopolitanu med letošnjimi maturantkami poiskali Pepelko, ki ji bo unikatno ročno izdelan sandalček kot ulit sedel na nogo!

Kako lahko sodeluješ?

Če si maturantka, potem za sodelovanje na poštni naslov: Cosmopolitan (s pripisom Pepelka), Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana pošlji obris desne in leve noge (vsako stopalo na listu papirja A4 formata) ter osnovne podatke:

Ime in Priimek:

Naslov in kraj bivanja:

Datum rojstva:

Šola, ki jo obiskuješ:

E-mail:

Telefon:

Telesna višina:

Številka noge:

Tvoje pismo v uredništvu pričakujemo do konca meseca februarja – ne pozabi, da ima februar samo 28. dni! Med vsemi prijavljenimi kandidatkami bomo izbrali deset maturantk, ki bodo poskusile Aljino mojstrovino v živo. Tista, ki se ji bo čeveljček najbolje prilegal, pa bo v njem blestela na svojem maturantskem plesu.

Navodila za obris noge!

Alja je zate povzela navodila za obris noge po svojem diplomskem delu z naslovom Nakit in čevlji: Rezervirano za ženske, ki ga je zaključila leta 2004 v Ljubljani.

Podala pa je tudi osnovna navodila: »Za natečaj bomo potrebovali samo obrisa obeh stopal, ter obsege člena in narta. Obris noge naj ti nariše kdo drug, prav tako naj ti obsege zmeri nekdo drug. Če boš to počela sama, mere ne bodo točne.«

Merjenje stopala

Obris stopala naredimo tako, da v širini bokov stopimo na list papirja. S svinčnikom pod kotom 90 stopinj vlečemo okrog stopala. Na obrisu lahko označimo želene točke. Izmerimo še obsege na nogi: obseg člena, narta, pete, gležnja, meča in podkolena, ter višino člena, narta, pregiba, meča ter podkolena.

  • Obseg člena: izmerimo preko najbolj poudarjenih kosti prstov.

  • Obseg narta: izmerimo preko sredine kosti stopalnic in vzdolžnega loka stopala.

  • Obseg pete: izmerimo preko najbolj izbočenega dela pete in pregiba stopala.

  • Obseg gležnja: izmerimo 4 do 5 cm nad notranjim gležnjem, kjer je noga najtanjša.

  • Obseg meč: izmerimo pod kolenom, kjer je noga najdebelejša.

  • Obseg podkolena: izmerimo pod kolenom oz. tam, do koder bo segala obutev.

Preveri obris v foto galeriji

Kako je pravilno videti obris desnega in levega stopala, preveri v foto galeriji, poleg pa si oglej še nekaj Aljinih čevljarskih umetnin.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri