In pocedile se mu bodo sline ...

Ti si nora na sladkarije, njegova šibka točka pa je meso. Ali še bolje, meso s pekočim dodatkom.

6. 12. 2010

S tem receptom boš osvojila njegov želodec (in srce).

Pekoči piščanec

Sestavine:

  • piščančje meso (noga, perutničke – kar ima najraje),
  • 1 žlica olivnega olja,
  • pekoča mehiška salsa,
  • žlica masla,
  • žlica kisa,
  • žlica moke,
  • ½ jogurta,
  • ½ kisle smetane,
  • začimbe (bazilika, rožmarin ...)

Priprava:

Pečico segrej na 180 stopinj. V naoljen pekač zloži piščanca in peci dobro uro oziroma dokler meso ni pečeno tudi pri kosti. V ponvi med nenehnim mešanjem segrevaj salso, maslo in kis, da se maslo stopi, nato dodaj moko in mešaj, dokler omaka ne postane ravno prav gosta. Ko pekač vzameš iz pečice, meso prelij z omako in premešaj. Zraven ponudi še mrzel jogurt, zmešan s kislo smetano in začimbami, da bo vanj pomakal meso in gasil požar v ustih.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri