Imaš sestro? Bodi hvaležna zanjo, saj si zaradi nje TAKŠNA oseba!

Naj bo še najbolj nadležna oseba na svetu, sestra je tista oseba, s katero se lahko skregaš nešteto krat, a ti bo ne glede na vse stala ob strani.

Imaš sestro? Bodi hvaležna zanjo, saj si zaradi nje TAKŠNA oseba! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2021

Življenje s sestro je lahko dvorezen meč: po eni strani imaš zaveznico, kateri lahko vedno zaupaš svoje težave, skupaj greta v šoping in druga drugo naličita, po drugi strani pa imaš včasih občutek, da živiš ob bombi, ki lahko vsak čas eksplodira.

Fantom so lahko sestre v pomoč z nasveti o zmenkih in pri izbiri darila za svojo drago ali pa kakšno drugo posebno osebo, na primer mamo. Vsi pa se lahko strinjamo, so lahko kdaj pa kdaj tudi zelo nadležne, še posebej, ko goljufajo pri igri Človek ne jezi se ali Monopoly-ju.

Kakorkoli, študija je pokazala, da bi morala ne glede na vse dejansko biti hvaležna za sestro in ji njene napake odpuščati – tudi, če ti gre še tako na živce.

Raziskovalci so namreč ugotovili, da nas sestre osrečujejo in nas naredijo bolj optimistične.

Tako je! Vsaj ena sestra v družini lahko naredi čudeže na področju našega čustvenega stanja.

Na primeru 571 preiskovancev med 17 in 25 let so raziskovalci odkrili, da imajo tisti ljudje, ki imajo sestro, bolj uravnotežen življenjski slog in boljše mentalno zdravje.

Prav tako je bilo dokazano, da so sestre tiste, ki zbližujejo in povezujejo celotno družino, saj spodbujajo k odprti komunikaciji o svojih čustvih.

Kakorkoli, bratje imajo alternativni učinek. Čustveno izražanje je ključno za dobro psihično zdravje in sestre v družini to izboljšujejo.

Morda zaradi tega, ker fantje že po naravi težijo k temu, da se o stvareh ne pogovarjajo. Pri njih gre bolj za "zaroto" tišine. No, dekleta pa težimo k temu, da to tišino "razbijemo".

Osebe s sestrami naj bi bile prav tako nagnjene k večji ambicioznosti in neodvisnosti.

Soavtorica študije Liz Wright ugotavlja, da se pri edincih večina močne komunikacije dogaja zunaj doma in videti je, da imajo prav tako veliko družbene podpore kot tisti, ki imajo brata ali sestro, s to razliko, da ta ne prihaja iz družine, ampak okolice.

Torej, če imaš sestro, ji še danes povej, kako hvaležna si ji in kako zelo rada jo imaš. <3

Preberi še: 4 tipi prijateljic, ki jih potrebuješ v življenju (četudi samo za kratek čas)

Priporočamo tudi: Enrique Iglesias in Anna Kournikova sta se razveselila dvojčkov!?