"Imam fanta in ljubimca, katerega naj izberem?"

Svetovalka za partnerski odnos Melita Kuhar tokrat odgovarja bralki, ki se je znašla med dvema moškima in ne ve, kako naprej. Preberi njeno zgodbo in povej: kaj bi ji svetovala ti? 

"Imam fanta in ljubimca, katerega naj izberem?" (foto: Unsplash.com/Lili Kovac) Unsplash.com/Lili Kovac
25. 1. 2018

Vprašanje bralke:

Hodim z dvema moškima. Eden je moj fant že šest let, drugi je moj ljubimec slabo leto. Zmedena sem in ne vem več, kaj čutim in koga si sploh želim. Zakaj varam fanta? In zakaj je seks z njim slabši kot z ljubimcem? Pa rada bi počasi imela družinico. In zopet: ne vem, s katerim. Hvala za odgovor.

Svetovalka odgovarja:

Draga bralka, tole je res vprašanje z malo podatki, a z zelo močnim vprašanjem. Niste edina, ki se bori s svojimi dvomi, katerega moškega izbrati, da si z njim ustvari družino.

Zakaj niste srečni in umirjeni v partnerski zvezi, da ste izbrali prevaro in drugega moškega, da zadovoljuje vaše spolne potrebe?

Svetujem, da zberete pogum in soočite partnerja s svojimi dvomi, dilemami in mu iskreno poveste, da ste zbegani glede svojih čustev do njega. Vzemita si posvečen čas, torej čas, ko sta osredotočena zgolj res eden na drugega in se pogovorita odprto in zrelo. Kje je šlo narobe in zakaj, kaj mu očitate in seveda poslušajte, kaj vam bo on povedal. Prepričana sem, da boste debelo gledali, ko vam bo začel naštevati, kaj vse vam zameri ali mu ni po godu, pa to vseeno tolerira, ker vas ima rad. Pogovorita se o vaši želji po otroku. Kaj meni o tem on? Ali je pripravljen in zrel za očetovstvo?

S takšnimi pogovori si boste osvetlili, kaj se sploh dogaja v vašem srčku. Mogoče boste ugotovili, da je to moški vašega življenja, a sta padla v rutino in samoumevnost partnerskega življenja, o čemer sem že večkrat pisala.

Morda se boste odločili takšno mlačno zvezo okrepiti z na novo najdeno strastjo, pozornostmi, presenečenji, iniciativo v spalnici. Verjamem, da se bo vaš partner z veseljem odzval.

Obstaja pa tudi verjetnost, da skozi takšne pogovore ugotovite, da sta vaša privrženost in ljubezen res umrli in da nima smisla še vztrajati. Zaključite zvezo na miren in dostojanstven način. No, to ne pomeni, da se na polno vržete v objem ljubimca, ki vas tudi ni povsem prepričal.

Moje mnenje je, da si je treba po eni končani zvezi vzeti čas za sebe, ugotoviti, kje smo ga mi polomili, kateri so tisti vzorci, ki so nas peljali v nesoglasja, dolgočasje, neprimerno vedenje in navsezadnje varanje.

O tem se je treba iskreno pogovoriti s samim seboj. Za to potrebujete čas.

Vsekakor lahko tudi skupaj vsa ta vprašanja predelava in tako boste lažje in hitreje odžalovali zaključeno zvezo.

Ko se odvija ta proces, se je tvegano čustveno zapletati z novim fantom, ker lahko mimogrede ponovite vzorce, ki so vas označevali v prejšnji zvezi. In bo rezultat nove zveze enak prejšnji: konec.

Da še odgovorim na vprašanje, zakaj je seks z ljubimcem boljši. Mogoče zato, ker mora biti skrit. Mogoče zato, ker ta moški bolj obvlada žensko telo in vaše reakcije, je bolj vešč ljubimec ali se pač enostavno bolj potrudi kot fant, ki misli, da vas ima in se mu ni treba več kaj preveč truditi. Poslušajte svoje odzive pa boste tudi tako dobili en delček odgovora.

Melita Kuhar vodi projekt Svetovalnica, lahko jo pokličeš na 031 666 168 ali ji pišeš na info@svetovalnica.si.

Preberi še: Želje, ki si jih za to leto izrecita s posebno pomenljivim tonom! in Se v njegovih možganih podi misel na drugo žensko? Preveri!

Priporočamo tudi: 5 stopenj intimnosti: Na kateri se nahajata vidva? in 6 enostavnih stvari, ki jih vsi moški hočejo med seksom