Igra, ki se ji reče užitek

Življenje je igra. Seks je igra. Igra pa je najbolj razburljiva takrat, ko ne upošteva pravil.

28. 3. 2002

Sodobna ženska ljubi življenje. Ljubi pariški “joie de vivre”. Sodobna ženska ne čaka, temveč si vzame vsak kolaček iz bonboniere, ki se ji ponuja. In v njem uživa. Uživa v vsakem ukradenem trenutku sladkosti, ljubi zgodbe o poželenju in strasti, zgodbe o senzualnosti. In si jih želi živeti.

Lepotni ideali

Sodobna ženska spremlja modne smernice, ve, kako so se skozi stoletja spreminjale idealne mere telesa, in opazuje sanjske podobe računalniško obdelanih lepotic na naslovnicah modnih revij. Spremlja najnovejša dognanja v prehranjevalni kulturi, seznanjena je s trendi v aerobiki in fitnesu in ve, katera krema proti celulitu je najbolj učinkovita za njen tip kože, katere barve se podajo njenim očem.

Njeno telo ni nikoli pokrito z naključnimi kosi blaga. Pozna najnovejše smernice v modni industriji in ve, katera barva se ujema z drugo in kako poudariti mamljive dele svojega telesa. Sodobna ženska nikoli ne pusti oči opazovalcev lačnih. Vendar bolj kot očem drugih je želja po vizualni popolnosti namenjena njej sami. In pri tem se več kot dobro zaveda, da lepota seže dlje, kot vidi oko.

Čeprav so mediji v zadnjih letih začeli vse bolj poudarjati, da je treba lepoto iskati znotraj, nas še vedno zasipajo s sanjskimi podobami, idejami o sreči, ki temeljijo izključno na zunanjem videzu, in tako ustvarjajo ideale. In ti so v nepravih rokah lahko zelo nevarni. In tu nastopi mit o superženski. Ima dobro plačano, zahtevno službo in brez vsake pomoči vzdržuje čudovito stanovanje.

Nič je ne upočasni, sploh se zdi, da je njeno življenje brezhibno organizirano in poteka brez težav. Vsi poznamo superženske iz knjig, filmov in televizije. Problem je le, da jih ni še nihče srečal. So mit. V rokah lahko držite vstopnico za elitno univerzo, imate dobro službo, prijatelje in starše, toda misli vam težijo le slike lepotic iz časopisov, igralk iz najljubših prizorov v filmih in dnevni koledar je zapolnjen z besedami aerobika, dieta in kreme proti celulitu.

Zaradi takšnih misli ne vidite dlje od idealov in se ne zavedate, da so ideali tako očarljivi le zato, ker nikoli niso povsem uresničljivi. V nekaterih primerih so povsem skregani z realnostjo. Zatekanje k lepotnim idealom je tako predvsem značilnost šibkih, saj ti verjetno sploh ne poznajo užitka.

Igra, ki se ji reče užitek

Življenje je igra. Seks je igra. Igra pa je najbolj razburljiva takrat, ko ne upošteva pravil. Pri dobrem seksu ni nikoli časa, da bi razmišljale o celulitu, preveliki zadnjici ali depilaciji. Ni prostora za dvome o velikosti trebušnih mišic, nepravilni osvetlitvi ali estetskih neustreznostih telesa. Pri dobrem seksu je vsako telo lepo in privlačno.

Telo, ki ne ustreza vsem lepotnim standardom, je lahko povsem enako instrument užitka kot kombinacija 90-60-90. Drugačnost, uporabljena kot orožje, lahko vzburi domišljijo. Vodilo “vsi drugačni, vsi enakopravni” lahko tako prevedemo v “vsako telo ima pod mokrim jezikom drugačen okus”. In misli, ki se lovijo le v okviru začrtanih lepotnih smernic, počasi izgubljajo igro, ki se ji reče užitek.

Kombinacija 90-60-90 je sicer pogosto zmagovita, toda nikoli, če igra le na karto, da so ušesa manj lačna, če je oko sito. V pripravah na užitek poznajo ženske misli le sliko o lovcu, ki bo postal plen v njenih rokah. Nadvladala ga bo s svojo predrznostjo in humorjem.

Izzivala ga bo in mu dajala lažno zavetje. Po boju pa bo povsem oblizala dobljeni plen, misleč, da je edina, ki ji je bila ta radost dopuščena. Uživala bo v vsakem trenutku sladkosti. In v tem trenutku sladkosti izgubijo pomen vse številke, saj ne znajo šteti užitka, ki ga nosi telo ženske, ki je z njim zadovoljna.

Lepota je adut v boju za moč

Že nekaj časa nam v oči mečejo besede, da je lepota v očeh opazovalca. Da lahko oči prodrejo globlje, kot se zdi sprva mogoče. Toda lepota lahko prižge nenadzorovani ogenj poželenja in ta oplazi vsakogar, ki se po naključju znajde v njeni bližini.

Lepota se hrani s tujimi pogledi. Je adut v boju moškega proti ženski, v boju za moč in premoč, in eden izmed najučinkovitejših načinov manipulacije. Toda vsaka šahovnica ni le črno-bela, v igri za užitek in moč dobi lepota tudi druge barve. In če jih znate videti, bodo žarometi usmerjeni na vas. V igri, ki se ji reče užitek, pa boste imele zmagovito kombinacijo vedno povsem v svojih rokah.

Jelena Čirjakovič, glasbenica, novinarka in študentka mednarodne ekonomije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri