Ideje za decembrska obdarovanja

Priskoči na pomoč dobrim decemberskim možem, ki svoje delo opravljajo v najbolj norem mesecu leta.

20. 12. 2010

Prvi, Sveti Miklavž, je svoja zlata jabolka podaril že 5. decembra zvečer, Božiček in stari dobri Dedek Mraz pa se cosmo koristnih namigov še nadejata.

V decemberski izdaji revije Cosmopolitan smo ti natrosili za dober koš dobrih idej (večino cosmo predlogov smo že podarili na naši facebook strani), tokrat pa sklopu modnih, dišeče lepotnih ali dekorativnih daril ... dodajamo še nekaj takšnih in drugačnih z vseh vetrov (vse skupaj si lahko ogledaš v naši mali priročni fotogaleriji):

  • od malenkosti, kot so hudomušni ključi za obeske, do tepiha v stilu Che Gevara,
  • mala angelska presenečenja (z njimi skorajda ne moreš zgrešiti, saj so čarobni angelčki – v katerikoli obliki - tako polni ljubezni, prijazni in tako presneto nalezljivo dobre volje),
  • tvoje kofetkarske znanke bodo prav vesele tudi kakšnih angelskih ali vilinskih kart, pravega tarota ali pa kar navadnih vedeževalk ...
  • nakit je prav tako lahko odlična izbira, še posebno ker je njega bera nadvse pestra (lahko se držiš modnih trendov ali pa ‘tvegaš’ z unikatnim delom kakšnega (zaenkrat še manj znanega) oblikovalca,
  • vedno priročno, a tudi lično darilo so okrasne škatle, šatuljice ali prave male skrinjice. V kakšne namene jih bo obdarovanec kasneje uporabljal, pa naj bo seveda prepuščeno kar njemu samemu (lahko pa mu z vzorci (naj so to piškoti, nakit, zlatniki ali pa kar talismani) vsebino tudi sugeriraš).

Naj med slednjimi izpostavimo še darilo za posebno romantične sladkosnede:

  • praznični sladoled - Maxim Premium bourbonska vanilja s karameliziranimi mandlji. Osnova letošnje sladice je kremni sladoled z mletimi stroki bourbonske vanilje, ki jih v sladoledu prepoznamo kot drobne temne pikice. Zamrznjeno sladico so dodatno obogatili še s karameliziranimi mandlji ter jo napolnili in prelili še s kremnim lešnikovo-čokoladnim polnilom.

Kaj pa nekaj zelo unikatnega?

Za večji del tebi bližnjih si verjetno že našla kakšno dobro idejo za obdarovanje, še vedno pa ti manjka ...

Zakaj se ne bi morda preizkusila še malce v svojih ročnih spretnostih in se prepustila ustvarjalnemu duhu? Darila, ki jih boš izdelala sama, bodo imela - še posebno za generacijo dedkov in babic - gotovo večjo vrednost kot tista iz trgovine.

Medene sveče

Naravne plošče iz voska lahko kupiš v vsaki prodajalni medu. Navadno so to zasebne trgovine čebelarjev. Za izdelavo sveč potrebuješ le še stenj, ki ga dobiš v trgovinah s hobi programom.

Za ravno svečo postavi stenj na začetek plošče in ga zavij. Za obliko stožca nareži različne širine traku in enako zavij stenj. Takšne sveče so popolnoma naravne, ob gorenju pa oddajajo prijeten vonj po medu. Lahko jih podariš skupaj z drugimi izdelki iz medu: medico, cvetnim prahom, kozarcem medu, naravnim milom …

Tople nogavice

Steklenico dobrega vina ali olivnega, bučnega olja lahko namesto v zavijalni papir ali darilno vrečko zaviješ v nogavico. Da bo darilo popolnoma uporabno, podari par, na primer deviško olivno olje in domači kis. Okrasi ju s širšimi dekorativnimi trakovi in zvezdicami iz volnenega filca, slanega testa ali modelčki za piškote.

Male pozornosti

Domače piškote, izbrane čokoladne bombone, dišeča jabolka in mandarine lahko podariš v nogavici ali žepku iz stožca. Potrebuješ le nekaj bombažne tkanine, ki ti je ostala od šivanja, lahko pa uporabiš tudi nove kuhinjske krpe in okrasne trakove. Bolj bodo nogavičke in žepki pisani, bolj bodo zabavni.

P.S.

Ne spreglej tudi naš naslednji decembrski poziv: ŽIVAL NI DARILO!

Svojo dobrodelnost raje izrazi s pomočjo Krilc – posebnimi paketi daril, ki jih v obdarovančevem imenu namenimo nekomu v stiski, obdarovanec pa pri tem prejme lično oblikovano čestitko z originalno ilustracijo in sporočilom o dobrem delu, ki je bilo naročeno v njegovem imenu.

Povsem antipotrošniško naravnana? Pridruži se gibanju za Božič brez nakupov!