Ideja za zimski izlet: najlepši božični sejmi v naši bližini

Zakaj si ne bi zimskih dni popestrila s prijetnim izletom in obiskom kakšnega od pravljičnih božičnih sejmov?

18. 11. 2011

Predstavljamo ti nekaj najlepših.

Dunaj, Avstrija

Med 19. novembrom in 26. decembrom se avstrijska prestolnica spremeni v malo pravljično deželo. Glavni trg in ulice se bleščijo v soju raznobarvnih lučk in dišijo po kuhanem vinu, punču, jabolčnih zavitkih, kostanjih, božičnih piškotkih in drugih dobrotah. Na različnih prizoriščih mesta lahko uživaš v božičnih dobrotah, prazničnih koncertih, razstavah in nakupovanju tradicionalnih obrtniških izdelkov ter zanimivih božičnih darilc. Svetovno znan dunajski božični sejem vsako leto obišče tudi ogromno Slovencev. Če tudi tebe zamika, si ponudbe oglej v iskalniku GOhq.

Salzburg, Avstrija

V starem mestnem jedru Salzburga je božični duh oživel že pred nekaj dnevi, trajal pa bo do 26. decembra. Glavno prizorišče sejma je osrednji trg, kjer se pred katedralo ob lesenih stojnicah zberejo umetniki, obrtniki, slaščičarji in drugi trgovci, ki obiskovalce razveseljujejo s svojimi edinstvenimi izdelki, kot so lectova srca, slaščice, lesene igrače, figurice za jaslice in novoletni okraski.

München, Nemčija

Resda je München najbolj poznan po Oktoberfestu, a tudi v predbožičnem času zna pokazati svoje čare in na sejem privabiti množice obiskovalcev. Veliki sejem se bo odvijal med 24. novembrom in 24. decembrom na različnih prizoriščih, med katerimi je najbolj poznan na trgu Marienplatz v osrčju mesta. Ponudbo za organiziran izlet si lahko ogledaš v iskalniku GOhq.

Praga, Češka

Pravljično božično vzdušje se bo v Pragi letos pričelo 26. novembra in bo trajalo vse do 8. januarja. Glavni prizorišči božične pravljice bosta trga Václavské náměstí in Staroměstské náměstí. Ob okrašenih stojnicah, polnih tradicionalnih čeških dobrot, očarljivih ročno izdelanih lutk, igrač, svečnikov, nakita in drugih izdelkov, si bodo obiskovalci lahko napasli oči in želodčke. Za zabavo pa bodo poskrbele razne plesne in glasbene skupine. Če se odločiš za predbožični izlet v Prago, si najugodnejšo namestitev poišči s pomočjo iskalnika GOhq.

Brugge, Belgija

Idilično srednjeveško mestece je v času božičnega sejma med 25. novembrom in 3. januarjem le še bolj magično. Na sejmu, ki velja za najlepšega v Belgiji, se s stojnic  ponujajo razne dobrote, med katerimi prevladuje belgijska čokolada v tisoč in eni obliki. Čudovito okrašeno mesto si lahko ogledate tudi z ladjice, ki vas popelje po slikovitih kanalih mesta. Prava paša za oči pa je tudi festival snežnih in ledenih skulptur.

Če bi si rada privoščila zimski oddih, izlet ali počitnice, si najugodnejšo ponudbo poišči med različnimi ponudniki, ki so zate zbrani v iskalniku GOhq.