Humanitarno razgaljeni kranjski gasilci

Gasilci gasilsko-reševalne postaje Kranj so se slekli za koledar ...

15. 12. 2010

"V vsakem okolju se zgodi, da nekdo potrebuje pomoč. Ker tokrat pomoč potrebuje naš prijatelj in sodelavec, smo se odločili, da pomagamo po svojih močeh," so povedali akterji projekta koledar.

Za sina stanovskega kolega

Fotografinja Tina Dokl je z veseljem vzela v roke svoj fotoaparat in v njim domačem okolju naredila 12 fotografij postavnih gasilcev, ki so bili pripravljeni pozirati polgoli, da na tak način zberejo sredstva za nakup invalidskega vozička za 15-letnega Tima Vodnika, sina stanovskega kolega, gasilca Filipa Vodnika.

"Tim ima že od rojstva ugotovljeno diagnozo spastične cerebralne paralize, ki mu onemogoča normalno gibanje. Fant odrašča in namesto da bi se lahko družil s prijatelji, se odpravil v kino, trgovino in še kam, je vezan na svoj dom. Njegovim staršem, predvsem pa njemu želimo zato pomagati, da bi lahko tudi Tim zaživel čim bolj normalno življenje, se družil s prijatelji in vsaj delno užival v tistem, v čemer uživajo mladostniki," nam je povedal eden od gasilcev, ki svoje življenje v nesrečah velikokrat tudi sam postavi na kocko in obenem dnevno pomaga ljudem v težavah.

Ni se jim bilo težko sleči

"Sleči se do neke mere jim sploh ni bilo težko, fotografiranje je potekalo v sproščenem duhu in priznam, da so pozirali ne le z veseljem, ampak tudi s srcem," je dodala fotografinja Tina, ki je za revijo Nova tudi odstopila svoje fotografije, da bi kranjske gasilce v drugačni luči občudovali tudi v nekaj prihodnjih številkah revije Nova v rubriki Kdo ga ne bi.

"Ker je namen koledarja humanitaren, ga prodajamo za 10 evrov, celoten znesek pa gre za pomoč Timu Vodniku in kranjski enoti Zveze Sonček," so še dodali postavni fantje, ki so jim z veseljem priskočili na pomoč tudi v reviji Lea, z dotično objavo pa zagotovo tudi spletni Cosmopolitan.

Koledar si lahko ogledaš tukaj, naročiš pa tukaj!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri