Hrvaška: To je 6 lokacij za čaroben zaključek leta

Tukaj je najbolj čaroben del leta ...

Hrvaška: To je 6 lokacij za čaroben zaključek leta (foto: Julien Duval) Julien Duval
6. 12. 2021 | Promocijsko sporočilo

Adventne pravljice bodo letos ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov potekala vzdolž celotne hrvaške obale in v notranjosti. Ne glede na to ali ste si letos čarovnijo odločili priklicati ob morju ali v bolj kontinentalnih krajih, Hrvaška vas pričakuje z izjemno bogatimi in avtentičnimi pravljicami, ki jih vi in vaši najljubši nikoli ne boste pozabili.

V nadaljevanju smo za vas izbrali nekaj najbolj čarobnih zgodb. Prisluhnite jim!

ZAGREBŠKI ADVENT VAS BO VRNIL V OTROŠTVO

Zagrebški advent bo letos ponovno nekaj posebnega, saj so za vse obiskovalce pripravili prav posebno presenečenje.

Predimenzionalne, nostalgične igrače po celem mestu vas bodo vrnile v otroštvo in spomnile na resnično čarovnijo božičnega časa, ki smo jo doživljali ob odpiranju daril izpod smreke. Advent, ki je zadnja tri leta bil razglašen za najboljši v Evropi vas pričakuje z odprtimi rokami. Tople lučke, nasmejani obrazi, snežinke v prijetnem vzdušju božičnih pesmi - to je čaroben Božič, ki ga lahko najdete le v Zagrebu v času adventa.

Izkoristite priložnost ter sebi in svojim najljubšim pričarajte najtoplejšo božično zgodbo do sedaj.

OPATIJA – NAJLEPŠI ADVENT OB MORJU

Opatijski advent ob morju je letos po izboru turističnega portala Best Europien Destinations izbran za enega izmed najboljših!

Luksuzno okrašene ulice in trgi, drsališče ter številne druge glasbene in odrske uprizoritve na mnogih prečudovitih lokacijah so zgolj majhen del očarljivega adventa v Opatiji. Zvok božičnih pesmi ter omamne vonjave kuhanega vina in vroče čokolade zagotavljajo resnično nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce. Praznična čarovnija se začuti v vsakem kotičku mesta in zato je vsako doživetje nepozabno, medtem ko tisoče lučk in okraskov v času adventa Opatijo spremenijo v zimsko pravljico.

Ali ste vedeli, da je december v Opatiji posvečen čokoladi? Preverite zakaj! 

ŠIBENIŠKI ADVENT – NAJBOLJ EKOLOŠKI ADVENT NA HRVAŠKEM!

Šibeniški advent je s svojim božičnim sejmom Adventuro najbolj ekološki advent na Hrvaškem!

Pohvalijo se lahko namreč s tem, da so prvi adventni sejem brez plastike, ki že tretje leto zaporedoma poudarja pomen ekološkega aspekta božičnih praznovanj, o čemer poučujejo tudi najmlajše na številnih delavnicah. V glasbenem smislu vas v Šibeniku pričakuje pavi mali festival, saj so trije odri umeščeni v slikovito mesto jedro med seboj povezani in omogočajo pravo festivalsko vzdušje in povezanost.

Potrebujete še razlogov za obisk Šibenika? 😊

VUKOVARSKI ADVENT V GRAJSKEM VRTU DVORCA ELTZ

Vukovarski advent je zagotovo eden bolj očarljivih, saj poteka v prekrasnem grajskem parku enega najbolj impresivnih dvorcev kontinentalne Hrvaške – gradu plemiške družine Eltz.

Nepogrešljive lučke, unikatno okrašene jelke, božična sremska vas, betlehemsko naselje že tako pravljično lokacijo spremenijo v resnično božično čarovnijo. Obiskovalci bodo imeli tudi priložnost popeljati se s božično kočijo, drsališče na vrtu dvorca ob reki je pa zagotovo edinstveno doživetje za vsakogar!

Pričakuje vas tudi svetlobna čarovnija – instalacija svetilk in leteči lampijoni z dobrimi željami vsako leto na poslednji adventni vikend okrasijo nebo nad Vukovarjem in s tem pričarajo nepozabne občutke in doživetja.

DOŽIVITE ADVENT V MARIJI BISTRICI – HRVAŠKEM NARODNEM SVETIŠČU

Advent v Mariji Bistrici – hrvaškem narodnem svetišču Majke Božje – resnično je posebno doživetje!

Obiskovalce bodo navdušila številna koncertna dogajanja, predstave in adventno kino. Posebnost adventa je zagotovo Bistriški adventni sejem, na katerem boste lahko našli edinstvene avtohtone božične okraske in originalne tradicijske igrače izdelane kot so to nekoč počeli naši predniki. V Mariji Bistrici vas seveda pričakujejo tudi čarobne jaslice in tudi drsališče Bistriška ledena pravljica. Čarobni trenutek lahko v večnost ujamete v kotičku za fotografiranje okrašenim s priljubljenimi motivi lesenih otroških igrač.

Celotno dogajanje je prav tako začinjeno z edinstveno kulinarično ponudbo, čigar vrhunec lahko doživite 19. decembra, ko je na vrsti tradicionalni adventni Zajtrk.

PULSKI ADVENT ZA VSAKOGAR

Letošnji puljski advent vas zagotovo ne bo razočaral.

Po celem mestu vas namreč pričakuje bogata gostinska ponudba s prepoznavnimi istrskimi dobrotami, na Portarati se bodo vrstili številni koncerti, medtem ko boste v Ulici Sergijevaca lahko ogledali posebno zvezdnato nebo. Najmlajši so vsekakor največji ljubitelji božičnih dogajanj in so zato za njih rezervirali celoten mestni park Graza, kjer bodo razstavljeni številni okraski, hiška Dedka mraza, zabaviščni park ter mali oder. Celotno prizorišče povezuje veseli vlak, ki brezplačno v pravljico povede vsakogar željnega čarovnije.

Bogat program vas pričakuje tudi v Istrskem narodnem gledališču in advent v Katedrali. 

Več informacij poiščite tukaj.

Foto: Opatija - Vasja Pinzovski, Marija Bistrica - Srečko Budek, Pula - TZ Pula, Vukovar - Marko Džavić, Zagreb - Julien Duval, Šibenik - Decoded Records