Gurmanski užitki na klik

‘‘Kuhanje z miško je super – splet ti klik klik pomaga, a krompir boš morala še vedno olupiti sama.”

Že obvladaš nov kuhinjski pripomoček? (foto: Shutterstock) Shutterstock
16. 10. 2011

Smerokaz za gurmanke

Se rada izogneš lastnemu štedilniku, odkrivaš tuje, a nisi ha­zarderka? Na tej strani poleg receptov, slovarčka (dalmatinsko-slovenskega, hrvaško-slovenskega in srbsko-slovenskega ter obratno), kulinarične knjižnice in someljejevih nasvetov (s katerimi boš znala hrano poročiti s pravim vinom) najdeš odlične opise gostiln, ki bi se lahko znašle na poti tvojega gurmanskega pohoda.

Napisali so jih izkušeni kuharji in jedci, zato so prava mala kulinarična šola. In ker so fantje v zad­njem času postali sumljivo dobri kuharji, jih lahko z gurmanovo pomočjo elegantno prehitiš po levi -  gurman.eu

Iz domače kuhinje

V tej spletni kuhinji pa vsak dan brusijo nože naši sodelavci. Na meniju so odlične jedi za manj in bolj lačne: dietni in redilni nasveti, zanimive priloge o škodljivih dodatkih, dietah, pravilnem prehranjevanju, gibanju, pravih urah, novih spoznanjih in znanstvenih dognanjih o hrani ...

Vino je fino

Vse zadrege in vprašanja uradno rešuje stran slovino.com! Ne veš, katero vino sodi h kateri hrani? Te zanimajo dejstva o sortah? Značilnosti posameznih vin? Kozarci, ki v enologiji niso ne naključni in ne zgolj za okras? Ni problema, tu piše vse.

Svetovna kuharska kupa

Razširi si kuharska obzorja s kuhalnico po zemljevidu in pomešaj po seznamu 50 najboljših kuharskih strani na svetu – med njimi boš našla tudi Jamieja Oliverja, ki trenutno navdušuje s 30-minutnimi recepti za pojedine, ki so videti, kot da bi jih več dni pripravljali posebej izurjeni kuhinjski palčki ...

Pristni domači blogi za lačne

  • kruhinvino.si: za kulinarično poezijo se ne skriva nihče drug kot Napo, avtor knjige Kuhinja za prave moške, ki te kulinarično tako razsvetli, da svetiš kot kresnička.
  • coprnica.wordpress.com: uživaj v njami zvarkih črne ovce, ki bo nekega dne postala slavna kuharica s svojo prodajalno kvačkanih izdelkov, domače marmelade in šnopsa.
  • kuham.si: Primorec je začel pisati blog, ker ga prijatelji vedno pro­sijo za recept za ‘tisto, kar je skuhal zadnjič’. Na svoji strani amaterski kuhar in profesionalni gurman po svoje udejanja recepte none in mame.
  • rtvslo.si/blog/black: kuharska stran, kjer živi, kuha in sanja zelo prefinjen kuhar z motom ‘uravnovešena dieta je piškot v vsaki roki’, je lahko – pozor – začetek tvoje kuharske revolucije.
  • cespov-njok.com: kulinarično-popotniški dnevnik sprošča, a povzroča lakoto – ne beri ga, če nisi dovolj pustolovska, da bi pobegnila stran od dolgočasne diete, ki si se ji brezglavo zaobljubila …

Tina Torelli, fotografije: Shutterstock