Razkrivamo RECEPT za božanski preliv, ki ga lahko uporabiš čisto za vse

Lepo pozdravljena, veseli nas, da si si končno priznala, da tvoje malice, kosila in solate potrebujejo pomoč.

Razkrivamo RECEPT za božanski preliv, ki ga lahko uporabiš čisto za vse (foto: Profimedia) Profimedia
15. 7. 2021

Lepo pozdravljena, veseli nas, da si si končno priznala, da tvoje malice, kosila in solate potrebujejo pomoč. Ploskamo ti za moč, ki si jo potrebovala, za to iskreno priznanje.

Drugi korak proti precej slastnejši (beri kot: njami) prihodnosti je polivka, ki je lahko tudi omaka, in bo rešila tvojo zagato s hrano, ki že dan ali dva stoji v hladilniku, pa je še vedno nočeš zavreči. In ko se prebiješ do konca tega članka, ti uradno pripenjamo značko amaterske chefinje.

Sestavine

2 cela česna (prib. 20 strokov)

150 ml oljčnega olja (ekstra deviško)

1 skodelica svežih listov bazilike

¼ skodelice svežega peteršilja

¼ skodelice kopra, mete, krebuljica ali koriandra

¼ skodelice sesekljane šalotke (zeleni del)

½ naribanega parmezana

lupinica 2 limon

3 žlice soka limone

1 ½ žličke soli

Recept

1. Olivno olje in česen peci na nizki temperaturi, ko začne olje cvrčati, vzemi pladenj iz pečice, da se malce ohladi, preden ga ponovno postaviš vanjo. (Naj te opozorimo, postopek igranja vroče-hladno lahko traja tudi do 20 minut). Ko bo česen mehak, ga vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi.

Si vedela? TO najraje zajtrkuje Luka Dončić (in TO 👇 njegova Anamaria)

2. Pečen (ohlajen) česen skupaj z vsemi preostalimi sestavinami s seznama zmešaj v najboljšem možnem mešalniku, ki ga premore tvoja kuhinja. Melji tako dolgo, da dobiš gladko, zeleno teksturo.

3. Najboljša možna omaka je nared, da jo poliješ po vsem, kar te čaka na krožniku. Ja, tudi po tej sadno zeleni poletni solati.

Recept je prirejen po kuharski knjigi This Will Make It Tastes Good, avtorice in specialistke za vse okusno Vivian Howard. V kuharici najdeš še več receptov, s katerimi boš nahranila oči in začinila svoje malice.

Po Predlogi Vivian Howard

Prevedla In Priredila Nina Vidirh,

Fotografija: Shutterstock