Gospodična Adrenalin(ka)

Poletje je pravi čas, da malce popestriš svoj športni repertoar in premagaš strah (pred neznanim).

29. 5. 2008

V svetu neskončne izbire prav gotovo nimaš več izgovora, da je šport dolgočasen. Ponujamo ti, da si izbereš svojo adrenalinsko različico miganja in si z njo prevetriš vroče poletne dni. Čeprav nekatere izmed njih morda ne bodo pripomogle k oblikovanju popolne postave, pa bodo zagotovo pospešile utrip srca.

>

>

Bungee

Za nekatere adrenalinska odvisnost, spet za druge oblika grozljivke. Če pa vzamemo zlato sredino, odlična oblika zabave, ki požene tvojo kri, da vsaj trikrat obkroži obtok. Edino odskočišče za skok z elastiko z mostu v Sloveniji je v Solkanu in v dolžino meri 55 metrov.

Poletno sankanje

Prikliči spet otroško razposajenost in brezskrbnost! Zagotovo je najlepše na bližnjem griču, ko kurenti opravijo svoje delo, pa se odpravi na poletno sankanje. Vse, kar moraš storiti, je, da se udobno namestiš v sanke in prepustiš gravitaciji, da opravi svoje. Sanke so namreč pritrjene na več sto metrov dolgo konstrukcijo, ki se vije navzdol po hribu. Količina adrenalina je odvisna od tebe, zavore bodo namreč v tvojih rokah.

Soteskanje ali kanjoning

Rada imaš neokrnjeno naravo, a so ti sprehodi odveč. Rada plavaš, a ti hitro postane dolgčas. Rada plezaš, ampak ti je v resnici všeč le spust navzdol. Odpravi se torej na soteskanje – adrenalinski skupek vsega, kar ti je všeč.

Rafting

Pokliči najboljšo prijateljico, fanta, sestro in še koga ter jih povabi na mokro adrenalinsko zabavo. Spuščali se boste po vznemirljivih brzicah, malo veslali in morda nehote tudi malo zaplavali. Na koncu poti pa si za nagrado privoščite prijeten poletni piknik.

Adrenalinski parki

Še nikoli ni ena oblika zabave rešila toliko različnih problemov. Zberi vse svoje prijateljice in skupaj preizkusite, ali je res. Morda boš imela po končanem poligonu več ravnotežja, postala samozavestnejša, s prijateljicami pa se boste razumele tako kot še nikoli.

Tandemski polet s padalom

Tudi če si velika strahopetka, si se gotovo že kdaj spraševala, kako bi bilo leteti. Premagaj svoj strah in poleti s hriba ali skoči iz letala. Za varnost in pravo smer bo poskrbel tvoj tandemski partner, ti pa moraš le uživati v prelepem razgledu.

Hydrospeed

Se še spomniš, ko si kot majhna deklica čofotala s plavutkami, medtem ko si se z obema rokama držala plovčka? Hydrospeed se razlikuje le v tem, da se ‘čofotanje’ dogaja na divjih rečnih brzicah in da si ti malo zrasla. Potrebuješ le kopalke, brisačo in majico, neoprensko obleko in druge stvari za tvojo varnost pa bodo priskrbeli organizatorji.

Zorbing

Potrebuješ idejo za prvi, drugi ali osemindvajseti zmenek? Zorbing je kotaljenje po hribu v veliki PVC-žogi, v kateri bosta varno nameščena in pripeta vsak v svoj sedež tako, da si bosta celotno pot lahko zrla v oči. V gromozansko kroglo torej povabi tistega pravega, s katerim bi najraje delila nekaj več kot deset kubičnih metrov zraka.

Paintball

Čas je, da se otreseš vse negativne energije in končno ugotoviš, ali si primerna za poklic vojakinje. Zato zberi celotno druščino, da se zapodite na enega od slovenskih poligonov. Povabi tudi fanta, ki ti je všeč, saj ga boš s svojo divjo naravo zagotovo najbolj očarala.

Teja Barborič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri