Gledališki spektakel Plesalčevo srce - vse ali nič!

Ljubitelji plesa, gledališča, dobre glasbe in zabave, pozor! Napovedujemo plesno – gledališki spektakel Plesalčevo srce - vse ali nič!

20. 12. 2011

Jurij in Jagoda Batagelj sta s svetovno priznanimi plesalci latinskoameriških in standardnih plesov na odrske deske postavila plesno zgodbo, ki bazira na resničnih dogodkih iz njunega življenja, a je obogatena s holivudsko noto in globljim sporočilom.

Drama v svetu tekmovalnega športnega plesa

Zgodba  se dogaja v sedanjem času in prikazuje izkrivljen in izumetničen svet tekmovalnega športnega plesa, polnega političnih iger in spletkarjenja.

Na plesnem tekmovanju v latinskoameriških in standardnih plesih se kot žrtev političnih iger znajde glavni junak Maks s soplesalko. Razočaran nad izkrivljenostjo plesnega sveta, ki mu sicer pomeni življenje samo, postane razdvojen… ali nadaljevati plesno kariero ali obesiti čevlje na klin. Ob strani mu stoji le trener Leon, ki v tej razklanosti in obupu sočustvuje z njim, a mu na podlagi lastnih izkušenj svetuje, naj svojo plesno pot nadaljuje v mestu uresničenih sanj - New Yorku!

Ulice New Yorka s svojo barvitostjo, spontanostjo, igrivostjo in dinamičnostjo Maksa tako navdušijo in motivirajo, da se odloči obiskati enega izmed tamkajšnjih kubanskih klubov, kjer po naključju spozna Hope, Newyorčanko latinskih korenin, ki mu odkrije pot do pravega plesa med moškim in žensko, plesa polnega ritmike in igrivosti. Gre za ljubezen na prvi dotik; Maks je s Hope zmožen odpotovati v kraje, kjer je ples iskren in resničen kot življenje samo.

Premiera bo na sporedu 26. decembra ob 20.15. uri v centru Kulture Španski borci.

Več o dogodku na facebook skupini spektakla Plesalčevo srce - vse ali nič!