Video: Filozofsko fakulteto zasedli 'okupatorji' gibanja 15o in Mi smo univerza!

Vsaj sto študentov, med njimi tudi aktivisti gibanja 15o in Mi smo univerza, je zasedlo Filozofsko fakulteto. Nagovorili so študente, iz svoje sredine napodili predstavnike političnih strank, se sprehodili po predavalnicah in prvo prazno predavalnico razglasili za 'svobodno ozemlje'.

23. 11. 2011

 

In če so globalnemu gibanju Occupy očitali, da njihova agenda ni najbolj jasna, pa protestniki nekakšne Occupy Univerza očitno dobro vedo, kaj hočejo.

Zahtevajo namreč:

  • polno financiranje študija,
  • konec bolonjske reforme,
  • demokratizacijo univerze
  • in ... štipendije za vse.


Aktivisti 15o opozarjajo tudi na vedno večjo nezaposljivost znotraj univerze.

Med materialnimi težavami, s katerimi se srečujejo študentje in fakultete, v gibanjih poudarjajo zlasti hudo prostorsko stisko na filozofski fakulteti, izkoriščanje s prekernim zaposlovanjem, uvajanje plačljivih oblik študija in individualizacijo financiranja doktorskega študija.

Več o dogajanju na Filozofski fakulteti si oglej v našem videozapisu, ki ga je na mestu samem posenela naša spletna kamera.

Kamera in foto: Aleš Pavletič

Tvoje mnenje o prostestih!

In še kako nas zanima tudi tvoje mnenje!

Vabljena si, da s komentarjem proteste podpreš ali ne podpreš, in poveš s katero od njihovih zahtev se strinjaš oz. ne strinjaš!

Zasedba Filozofske fakultete

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri