Festival Plakata Ljubljana '11: Razkriti obrazi rasizma

Med 15. in 21. septembrom bo v slovenski prestolnici ponovno potekal mednarodni Festival Plakata Ljubljana.

1. 6. 2011

Festival bo tokrat v svoje središče postavil problematiko rasne nestrpnosti in je zato podnaslovljen z 'Razkriti obrazi rasizma'.

Domači in tuji oblikovalci bodo s plakatom kot umetniškim delom in osnovnim medijem za množično komunikacijo skušali nagovoriti javnost ter jo spodbuditi k razmisleku, strpnosti in medsebojnemu razumevanju.

V času festivala bodo v Ljubljani potekala predavanja, ki jih bodo spremljale filmske projekcije, okrogle mize pa tudi družabni dogodki, namenjeni najširšemu krogu občinstva. Poleg tega bo v Narodni galeriji na ogled več razstav plakatov: od najboljših svetovnih oblikovalcev do študentov oblikovanja, zanemarjena pa ne bo niti ulična umetnost.

V sodelovanju z Amnesty International Slovenia bo postavljena tudi razstava otroških del z naslovom Otroci (Kids). Slovenski osnovnošolci so svoja dela za razstavo izdelali na delavnicah Amnesty International na svojih šolah.

Festival že drugič nastaja pod okriljem Fundacije Brumen s pomočjo sredstev Evropske unije. Partnerji Festivala so še Amnesty International Slovenia in ekspoziture Amnesty International v partnerskih državah, prav tako pa tudi visokošolske ustanove (akademije) iz Pariza, Groningena in Varšave.

Več informacij o festivalu na spletni strani festivala in prek njihove info e-pošte.