Festival Carniola bo ulice Kranja že devetič obarval s kulturo

Festival Carniola se vrača v Kranj, kjer bo od 3. junija do 2. julija ulice starega mestnega jedra polnil z raznolikim in kvalitetnim programom.

30. 5. 2011

Ta bo tradicionalno sestavljen iz koncertov, gledaliških predstav in dogajanja za otroke. Glavnino prireditev bosta gostila festivalu že znani Pungert in novo stičišče kulturnega dogajanja v Kranju – Hiša Layer na Tomšičevi ulici.

Festival Carniola v organizaciji Art centra se tako vrača v ustaljene okvire.

Prvi poletni dnevi in slikovita prizorišča v starem mestnem jedru Kranja Carnioli nadenejo čarobno vzdušje, ki bo letos že devetič prevzelo obiskovalce.

Festival bo povezovala rdeča nit dogajanja: ob četrtkih bodo na sporedu gledališke predstave v Hiši Layer, ob petkih koncerti na Pungertu, sobotne dopoldneve  bo razigral barvit otroški program na Pungertu, večere pa bodo zaznamovali koncerti v Hiši Layer.

Kranj bo tako ponovno oživel ob koncertih Ane Pupedan, Čomp, Lolite, Jadranke Juras, Marie Cangiano (ARG) in ostalih priznanih glasbenikov. Gledališke predstave bodo letos združile izvrstno igro z zabavo – GodArt - live, PsychoPATTYa sexualis, vrnitev porno dive, Čefurji raus! in druge predstave bodo smeh združevale z resnimi razmisleki in zastavljale pereča vprašanja.

Festival bo torej tako kot vsako leto ohranil svoj multikulturni in mednarodni značaj.

Skorajda vsi dogodki bodo letos potekali na Pungertu, odprtem prizorišču na koncu mestnega jedra, in v Hiši Layer – na novo obnovljeni meščanski hiši iz 18. stoletja, ki postaja stičišče kulturnega dogajanja v Kranju. Oba prostora sta s svojo slikovitostjo in intimnim vzdušjem več kot primerna za sproščanje ob dobri glasbi ali predstavi. Edini dogodek, ki se ne bo odvijal v starem mestnem jedru, bo predstava GodArt – live, ki bo zaradi tehničnih omejitev izvedena v Šmartinskem domu v Stražišču.

Festival Carniola tudi letos ni pozabil na najmlajše – sobotni dopoldnevi bodo namenjeni prav njim. Pri delavnicah ne bo šlo le za igro, temveč tudi za učenje. Precej pozornosti bo namenjene skrbi za okolje, kreativni predelavi odpadkov in učenju sobivanja z naravo. Delavnice bodo otroke spoznale z raznovrstnimi veščinami in znanji ter krepile njihovo ekološko ozaveščenost.

Prireditve na Pungertu – otroški program in koncerti – bodo brezplačne, za prireditve v Hiši Layer pa bo potrebno odšteti simbolični prispevek.

Vstopnice bodo naprodaj od 1. junija naprej v kavarni Hiše Layer in v kranjski poslovalnici Agencije M Servis.

Več o dogodku tudi na spletni strani www.festivalcarniola.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri