Festival animiranega filma

Od 7. do 14. decembra bo v Kinodvoru potekal Mednarodni festival animiranega filma Animateka, še pred tem pa bo pestro …

10. 11. 2008

Cilj festivala animiranega filma je, da predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma, zato bodo na ogled kratki animirani filmi z vsega sveta.

Tudi na spletu

Animateka objavlja mednarodni spletni natečaj računalniško izdelanih animiranih filmov, ki so namenjeni objavi na spletu ali v mobilni telefoniji. Gre za natečaj Animateka AnimaWeb, s katerim želijo organizatorji spodbuditi mlade, še neuveljavljene ustvarjalce, da se spopadejo z animacijo. Torej, če si želiš ustvarjati na tak način, imaš časa do 1. decembra, točno opoldne je namreč končni rok za prijavo!

Tvoj animirani film na spletu

Zmagovalca bo določila publika z glasovanjem prek spletne strani, natečaj pa bo predstavljen na okrogli mizi z naslovom Animirani film za internet v sredo 10. decembra ob 12.00 uri v Kinodvoru v okviru Delovnih zajtrkov na letošnji Animateki. Pravila in navodila, kako se prijaviš oziroma svoj animirani film objaviš na spletni strani natečaja, poišči na www.animateka.si.

Naredi animirani film

Če te je zadeva pritegnila, potem se lahko udeležiš dveh produkcijskih delavnic – risane animacije in tehnike stop motion. Uvodno srečanje za obe delavnici bo to sredo, 12. novembra ob 18. uri – prijave v obliki kratke biografije (v kateri opiši svoje tehnično predznanje) sprejemajo na elektronskem naslovu famul3@siol.net le še danes!

Kaj in kdaj?

Delavnica klasične risane animacije, ki jo bo vodil Grega Mastnak (avtor animirane serije Bizgeci), bo potekala od 17. do 21. novembra. Delavnica tehnike stop motion pod vodstvom Špele Čadež (avtorice animiranih filmov) pa bo potekala od 24. do 28. novembra. Ob zaključku obeh delavnic bodo za vse udeležene potekale kratke postprodukcijske delavnice zvoka z Matejo Starič in montaže z Janom Simončičem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri