Festiko bo tudi letos začinil poletje

Tudi letos bo v tednu od nedelje 25. julija do nedelje 1. avgusta v Kopru potekal že 5. festival Festiko, katerega namen je kulturno popestriti poletje na slovenski obali.

9. 7. 2010

Festival bo obogatil različna prizorišča mesta Koper: Martinčev, Taverna, Koprsko kopališče, Pokrajinski muzej, Carpacciov trg in Pristaniško ulico.

Miš-maš kulture

Vsebina programa bo osredetočena na gledališke predstave, glasbene koncerte, stand up, poulično gledališče, otroške delavnice, animacije, show dance, multimedijske projekte, razstave ter pester spremljevalni program, seveda pa bo poskrbljeno tudi za številne novosti s katerimi bi radi zadovoljili različne okuse starih in novih obiskovalcev.

Festiko sloni na kvalitetni programsko mednarodni vsebini, letos pa organizatorji pričakujejo še večje zanimanje tako domačih kakor tudi tujih obiskovalcev.

Mednarodna zasedba

Med številnimi nastopajočimi je potrebno še posebej izpostaviti mednarodni glasbeni program, ki se bo večinoma odvijal v Taverni ter izjemne gledališke predstave v Pokrajinskem muzeju, pester program za otroke in ulični Festiko ob koprskem kopališču.

Osemdnevni festival, ki je vsako leto znova nadvse pozitivno sprejet, bo tudi tokrat za obiskovalce brezplačen.

Več o festivalu si lahko prebereš tudi tukaj.