Učinkovita rešitev v boju proti aknam

Akne so po vsem svetu največkrat postavljena diagnoza v dermatologiji.

13. 10. 2011 | Promocijsko sporočilo

Desa Muck je tole zapisala pod eno svojih vedno dobro branih kolumen, tokrat z naslovom Mozolji napadajo:

Dobro se spomnim svojega prvega mozolja. Iz ogledala je strmel vame kot ogromno, zlobno oko, ki mi je s pomočjo črne magije zraslo sredi čela. Opustila sem prečo in se postrigla na frufru. Takoj naslednji dan, sem dobila enega na levem licu in enega na desnem. Pa sem si pustila lase rasti tako, da mi je ven gledal samo nos. Kajpada, mi je na njem takoj  zrasel tako ogromen mozolj, da sem se bala, da ne bom mogla z njim skozi vrata. Nato sem česala lase čez nos, pa se je seveda pojavil nad zgornjo ustnico, na bradi pa trije taki, da je bilo videti, kot da njej gojim paradižnike. Tedaj sem že sumila, da mozoljev ne moreš premagati.  V to sem se prepričala, ko so me končno začeli vsi spraševati, zakaj imam tako bedno pričesko? Pa sem v stiski zaupala najbližjim: »Zaradi mozoljev, ne? Saj vidite! Kaj vam ni jasno?!« Začudeno so me gledali:»Kakšnih mozoljev?!«  Aha! Dejansko gre za zaroto! Mozolji proti človeštvu! Po potrebi se naredijo nevidne in pridejo na dan, samo kadar stojiš pred ogledalom.  Gotovo imajo še polno drugih super moči. Najbrž mi tudi berejo mislimi, brišejo znanje iz glave, kadar sem vprašana in več kot očitno odganjajo fante s posebno visoko frekvenčnim zvokom, ki ga ženske ne zaznamo. Tako sem mislila, ker se v moji mladosti z mozolji ni prav dosti ukvarjalo. V bistvu se jih sploh ni jemalo resno in izpadel si navaden scrkljanec, če si se sekiral zaradi njih. Pojma nismo imeli o prehrani, ki preprečuje njihov razvoj in o tisti, ki jo mozolji obožujejo. Večinoma smo si jih stiskali in se potem čudili, kakšne znanstveno fantastične grozote so se razvile iz njih. Nismo vedeli niti tega, da je treba ob hudih oblikah aken k zdravniku, temveč smo se z njimi skrivali po temnih kotih in nismo imeli nobenega družabnega življenja. In kajpada, ni bilo niti ene same samcate kreme proti njim. Če pomislim, je danes skoraj žur imeti mozolje. Cel svet se sočutno ukvarja z njimi, in o njih se ve vse. Samo pozanimati se je treba.

In Desa ima prav!

Več kot 80 % vseh najstnikov in do 40 % odraslih žensk trpi zaradi aken ali občasnih izbruhov aken. Ne glede na starost, ozadje in sprožilce aken je vsem skupno to, da akne prizadenejo več kot samo kožo.

Kljub temu se mnogi obotavljajo, da bi se posvetovali s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Zaradi različnih simptomov aken in zato različnih stopenj resnosti aken mora biti zdravljenje prilagojeno posameznemu pacientu, da mu lahko kar najbolje pomaga.

Zaradi težav s kožo, se pri veliko ljudeh pojavijo tudi psihološke težave, kot so zmanjšan občutek lastne vrednosti, depresija in  občutek tesnobe.

Znanstveniki so ugotovili, da kar 50 % ljudi z aknami trpi zaradi stanja svoje kože, z vidika sprejemanja samega sebe in kakovosti življenja. Na trgu obstajajo vrste izdelkov za nego problematične kože, ki z raznimi aktivnimi sestavinami izboljšujejo stanje kože. V kolikor vas pestijo resne težava z aknasto kožo, vam priporočamo obisk zdravnika, lahko pa se posvetujete tudi s farmacevtom.

Strokovnjaki blagovne znamke Eucerin so razvili novo in edinstveno rešitev za kožo, nagnjeno k aknam: DermoPURIFYER je prva linija, ki deluje proti vsem štirim glavnim dejavnikom za pojav aken, kar potrjuje bogato medicinsko strokovno znanje in celovit 'dermokozmetični' pristop. Eucerinu je uspelo razviti edinstven kompleks aktivnih sestavin za odpravljanje simptomov aken. Klinične študije potrjujejo vidno in občutno izboljšanje aken ter dejstvo, da koža izdelke zelo dobro prenaša.

Več o konkretnih izdelkih in njih učinkovinah v fotogaleriji.