Lepotni triki vrhunskih strokovnjakov

Vizažiste, s katerimi sodelujemo pri ustvarjanju cosmo modnih zgodb, smo prepričali, da so izdali nekatere svoje skrivnosti.

27. 10. 2011 | Promocijsko sporočilo

1 Striženje obrvi

Če ti obrvi ne uspe spraviti v red niti s puljenjem, je za njihov razbohoten videz morda kriva dolžina dlačic. Preveri: obrvi z glavničkom ali s staro ščetko maskare počeši navzgor – če dlačice segajo čez rob zgornje linije obrvi več kot dober milimeter, so predolge. S škarjicami (npr. za nohte) pristrizi vse dlačice, ki gledajo čez zgornjo linijo obrvi. Celoten postopek ponovi še tako, da dlačice počešeš navzdol.

2 Priprava pred ličenjem

Preden naneseš puder, kožo navlaži z dnevno kremo. Tako bo obstojen dlje, nanos bo enakomernejši, s kremo pa boš tudi že odpravila nekatere lepotne napake:

 

Počakaj vsaj pet, še bolje pa 15 minut, da se dobro vpije, šele nato nadaljuj ličenjem.

3 Korektor je lahko tvoj najboljši prijatelj

S korektorjem lahko odpraviš večina lepotnih napak – mozolje, podočnjake, utrujenost, nepravilno obarvanost kože …

Utrujenost: Nekaj svetlega korektorja nanesi na notranji kotiček očesa, da osvežiš pogled. Če si si omislila popolni make-up s senčili v nežnih naravnih tonih, pa ga nanesi kar čez celo zgornjo veko.

Podočnjaki: Korektor v topli oranžni barvi nanesi na predele, ki so videti bolj temni ali modri. Nanesi ga točno in s čopičem.

Mozolji: Prekrij jih s korektorjem, ki ima rahel zelen pridih in učinkovine, ki izsušujejo mozolje. To pomeni, da bo tudi korektor nekoliko bolj suhe teksture in bo tako dolgo obstojen. Odličen je Eucerin DermoPurifyer Prekrivni stik.

4 Kremna ličila

Veš, da so prav ta običajno bolj obstojna in manj občutljiva na potenje. Če jih naneseš kot vizažisti:

a. rdečilo ali senčilo nanesi v več slojih – prvi naj bo zelo nežen, počakaj, da se v kožo vpije, nato pa nanesi drugega, po želji (če želiš bolj intenziven make-up) pa lahko še tretji sloj.

b. ličila v kožo narahlo vtri z blazinicami prstov – kože pri tem ne vleci, temveč s prsti po njej le ‘tapkaj’.

5 Ustnice v barvi kože

Takšna barva ne prenese suhih in razpokanih ustnic, zato te najprej zdrgni z zobno krtačko, namočeno v toplo vodo. Nato jih nahrani z balzamom, da postanejo mehke in gladke.