Energična vadba: Capoeira energy

Capoeira je brazilska plesno-borilna veščina, nastala je z združitvijo bogate afriške duhovne tradicije z brazilskim temperamentom in energijo.

1. 5. 2011

Capoeira energy pa je posebno izoblikovana vadba, ki temelji na kombinaciji preprostih energetskih vaj in osnovnih principov Capoeire ter nekaterih drugih borilnih veščin. Je igriva, hkrati pa zelo učinkovita, na vadbi aktiviraš prav vse mišice telesa.

Capoeira energy ni vadba, pri kateri boš delala akrobacije, na katere (še) nisi pripravljena, pri vadbi boš naredila točno to, na kar je tvoje telesce trenutno pripravljeno. Je pa res, da bo z redno vadbo hotelo vedno več.

Z redno vadbo capoeire energy boš zvišala tudi raven življenjske energije, izboljšala koordinacijo in pozornost, preoblikovala telesce in ga začela (še bolj) čutiti in kontrolirati, gibala se boš bolj sproščeno in lahkotneje, postala boš odločnejša.

Vadba pa bo povzročila še nekaj: naučila se boš sproščati postano čustveno energijo (stres, nemir, jezo ...) z osredotočenostjo na dihanje, zavedati se boš začela moči svojih misli, uravnovesila boš moški in ženski princip.