Ekohostel Križevci - prvi okolju prijazen hostel v Sloveniji

Popotniško združenje Slovenije je v februarju 2011 podpisalo pogodbo o vstopu v mrežo Youth Hostlov v Sloveniji, in sicer s prvim do okolja prijaznim hostlom v Križevcih pri Ljutomeru.

6. 3. 2011

Hostel, ki je vrhunsko opremljen, ima 52 ležišč, ki so tako v manjših sobah kot tudi na skupnih ležiščih.

Hostel v Križevcih je v popolnoma obnovljeni stavbi stare pošte, obnovljen pa je po najsodobnejših okoljskih standardih. Odprl naj bi se v začetku aprila, ko bo primeren za sprejem gostov in delovanje.

Ekohostel Križevci se ponaša s pasivno-aktivnim talnim gretjem in hlajenjem ter centralnim prezračevanjem po sistemu rekuperacije. Pasivno talno gretje/hlajenje deluje na osnovi izkoriščanja toplote podtalnice, če to ne zadošča, pa vodo dodatno ogreva ali hladi toplotna črpalka, ki odpadno toploto v primeru gretja uporabi za segrevanje sanitarne vode. Morda je bolj pomemben podatek, da objekt na tisoč kvadratnih metrih za kompletno ogrevanje, hlajenje in osvetljavo porabi približno štiri tisoč evrov na leto.

Ekohostel Križevci izpolnjuje tudi vse druge okoljske zahteve.

Najpomembneje pa je, da kljub vsem okoljskim rešitvam ponuja enako oziroma celo večje udobje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri