Eko ideje: Misliš, da sama ne moreš spremeniti sveta?

Ni res, vsaka kaplja šteje! Še prej pa moraš spremembo narediti na sebi. Da ti bo lažje, je Cosmo samo zate pripravil nekaj idej in nasvetov.

Eko ideje in nasveti (foto: Shutterstock) Shutterstock
2. 2. 2012

Kozmetični salon prihodnosti

Ja, imamo ga, lepotilni salon, v katerem uporabljajo le izdelke organskega izvora, ki niso bili testirani na živalih in so proizvedeni tako, da ne obremenjujejo okolja.

V njem varčujejo z vodo, ločujejo odpadke, za čiščenje in pranje uporabljajo biološko razgradljiva sredstva, pri delu bolj kot na aparate prisegajo na ročno delo, če boš tam kaj kupila, pa imej vrečko raje s sabo.

Darilne bone uporabijo večkrat in se ne oglašujejo v tiskanih medijih, da lahko več sredstev namenijo tistim, ki to resnično potrebujejo. Zato pišemo o njih!

Z limono v napad!

Si se pošteno naveličala zastrupljati okolje, v katerem spiš, ješ, počivaš, se ljubiš, ustvarjaš, igraš?

Postani eko čistilka – na voljo so ti moderna ekološka čistilna sredstva in stare babičine modrosti. Poleg spletnih tr­govin, v katerih boš brez slabe vesti zapravljala za bolj čisti jutri, ti priporočamo še knjigo Babičini nasveti za dom (MK, 2005), ki te bo po čistila poslala kar na živilske oddelke trgovin.

V knjigi preberi, kako se vlagajo vrtnine, kako si doma narediš kozmetiko pa tudi to, kako ti do lepšega stanovanja lahko pomagajo beljak, jajčne lupine, kis, limona, črni čaj, sol, soda bikarbona, krompir, mleko, riž, kruh, zobna krema in podobne dobrote.

P. S.: Zlat in srebrn nakit se bosta spet lesketala, če ju boš spolirala z zobno kremo.

Vse eko novice na enem kupu

Si eko radovedna? Na tej strani dobiš množico eko novic, nasvetov, zanimivosti, opozoril, priporočil … Nevednost mogoče res osrečuje, če ne povzroča skrbi, ne povzroča pa napredka.

Vsaka majhna pozitivna sprememba, ki jo boš uvedla v svoje življenje, ti bo dala dobro mero samozavesti.

Si vedela, da obstajajo celo eko krediti, eko zavarovanja, eko paketi električne energije? Me tudi ne. Beri dalje na …

Cruelty free kozmetika

Ker testiranje izdelkov na živalih ni skladno z moralo in normami sodobne družbe, še manj pa s tem, kar ti govori srce, posezi po organski kozmetiki Orca, katere embalaža se ponaša s simbolom zajčka v skoku.

Zakaj?

Ker hočeš živeti v svetu, v katerem ne bomo poskusni zajčki ne ljudje ne zajčki. Utopija? Ne, če verjameš …

Napredne ideje

Spremembo, ki jo hočeš videti v svetu, moraš najprej narediti na sebi. Vse velike spremembe so zanetili posamezniki, ki niso verjeli v omejitve razuma. Če hočeš živeti v čistem okolju, moraš očistiti tudi svoje misli.

Vsebine, ki jih boš našla na portalu  www.zazdravje.net, bodo pošteno razpihale vse tvoje dosedanje vedenje o svetu in zbistrile tvoj pogled na preštevilne stvari.

In če letos pričakuješ katastrofo, evo jo: imenuje se korenita sprememba.

Besedilo: Tina Torelli, fotografije: shutterstock