ECOsmopolitanka

Cosmo dekle je poleg lepotnih in modnih trendov v koraku z ekološkimi in pametno razmišlja o prihodnosti našega planeta. Namesto štirikolesnika s klasičnimi pogonskimi gorivi se tako odloči raje za tistega, ki manj onesnažuje okolje, kot so tisti na stisnjeni vodik.

27. 9. 2013 | Promocijsko sporočilo

Proizvodnja vodika poteka prvenstveno iz obnovljivih virov, s čimer boš prispevala k zmanjšanju emisij in ogljičnega odtisa. Izkoristek v gorivnih celicah je namreč še enkrat večji kot pri motorjih z notranjim izgorevanjem.

Prvo polnilnico s stisnjenim vodikom, ki sta jo skupaj s partnerji odprla družba Petrol in Center odličnosti nizkoogljične tehnologije, najdeš na bencinskem servisu Petrol v Lescah. Postavitev polnilnice, v vrednosti nekaj manj kot pol milijona evrov, je sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Direktor Centra odličnosti nizkoogljične tehnologije CO NOT prof. dr. Milan Gaberšček je odprtje prve vodikove polnilnice pospremil z besedami:

»Odprtje polnilnice uresničuje želje in vizijo mnogih partnerjev CO NOT, katerih dolgoletno delo v laboratorijih in testnih poligonih bo končno v konkretni obliki zaživelo tudi v vsakdanjem življenju. Prepričani smo, da polnilnica v Slovenijo prihaja ravno v pravem trenutku, saj mnogi avtomobilski proizvajalci že v letu ali dveh napovedujejo prihod serijskih vodikovih avtomobilov.«

Naslednja polnilnica naj bi se nahajala na Petrolovem bencinskem servisu v Velenju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri