EasyPark še bolj inovativen – predvideva naše parkirne navade

Nova ponudba družbe EasyPark zdaj omogoča še bolj v podatke usmerjen pristop k upravljanju parkiranja. Prav tako ponudnikom parkiranja pomaga pridobiti globlje razumevanje o naboru različnih parkirnih storitev ter predvideti ponudbo in povpraševanje po parkirnih mestih.

EasyPark še bolj inovativen – predvideva naše parkirne navade (foto: Foto: Nike Koležnik) Foto: Nike Koležnik
8. 7. 2021 | Promocijsko sporočilo

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik pametnih digitalnih storitev, ki zagotavlja najboljše rešitve za voznike, mesta in upravljavce parkirišč. Aplikacija voznikom omogoča, da poiščejo ulice s prostimi parkirnimi mesti ter plačajo za polnjenje električnega vozila in parkirnino.

Za mesta, upravljavce parkirišč in lastnike nepremičnin EasyPark zdaj uvaja popolnoma novo orodje, ki bo omogočilo v podatke usmerjen pristop k upravljanju in načrtovanju parkiranja.

Orodje temelji na edinstveni tehnologiji, ki ponudnikom parkiranja pomaga podrobno razumeti njihov nabor storitev ter predvideti povpraševanje po parkirnih mestih celo do natančno izmerjenega časa v določeni ulici. Orodje je tako mogoče uporabiti za optimizacijo prometnega toka in sprejemanje odločitev na številnih področjih. Določanje cen, izvrševanje, načrtovanje novih parkirnih lokacij in omejitve so le nekateri primeri, prav tako pa je vključeno načrtovanje alternativnih transportnih možnosti, kot je javni prevoz. Nova storitev se imenuje ’Parkirni podatki kot storitev’.

”Digitaliziran parkirni ekosistem dodaja neskončno število možnosti za izboljšanje individualne parkirne izkušnje vsakega voznika in pri načrtovanju razvoja mesta. V podjetju EasyPark želimo, da postanejo mesta kakovostnejša za bivanje in storitev ’Parkirni podatki kot storitev’ bo dala mestom nove možnosti ter omogočila v podatke usmerjen pristop k urbanemu načrtovanju,” pravi Johan Birgersson, izvršni direktor skupine EasyPark.

Na podlagi kombinacij napredne tehnologije in metod so informacije združene z napovedno programsko opremo podjetja EasyPark, ki zagotavlja edinstvene vpoglede v parkirno vedenje na nekem področju.

Prek aplikacije EasyPark vozniki prav tako dobijo predloge glede razpoložljivih parkirnih mest in tako prihranijo dragoceni čas pri iskanju parkirnih mest.

Storitev ima pomembno vlogo tudi pri preoblikovanju mesta v bolj trajnostno in kakovostnejšo različico z manj nepotrebnega kroženja avtomobilov ter z manj emisijami in zastoji.

Verjamemo, da je potencial na področju mestnega načrtovanja in upravljanja parkiranja velik. Priložnost neposrednega izboljšanja razpoložljivosti parkirnih mest prinaša izjemne prednosti za voznike, saj olajša iskanje praznega parkirnega mesta. Zahvaljujoč krajšemu času iskanja bo manj avtomobilov krožilo, medtem ko bodo iskali prosto mesto, kar je odličen primer, ko tehnologija podpira bolj zelena mesta. Ko je prostor bolje uporabljen, smo vsi zmagovalci,” pravi Johan Birgersson.

Storitev ’Parkirni podatki kot storitev’ je na voljo od letošnje pomladi in jo že uporabljajo številna mesta po Evropi. V načrtu je njeno nadaljnje širjenje po evropskih in svetovnih trgih podjetja EasyPark.