"Zakaj ga nisem prijavila policiji? Ker sem se ga od tistega večera naprej pošteno bala" (izpoved Slovenke)

To je zgodba mlade Slovenke, ki te bo pretresla. Če tudi sama preživljaš kaj podobnega, brž poišči pomoč!

"Zakaj ga nisem prijavila policiji? Ker sem se ga od tistega večera naprej pošteno bala" (izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2022

"Po 2 letih, odkar sem se odselila od svojega bivšega, sem z vami pripravljena deliti zgodbo, ki sem jo skrbno držala zase 5 let. Zakaj jo želim povedati na glas? Zato, ker enostavno ne more ostati skrita kot marsikatera zgodba drugih žensk, deklet, mamic, ... Začela bom kar od začetka.

Pred 5 leti sem se spoznala s fantom, za katerega sem verjela, da je to tisti, ki sem ga čakala celo svoje življenje.

Ni bilo napak, ki jih ponavadi moški delajo na začetku zveze, dokler mi ni predlagal skupnega življenja (šele 3 mesece sva bila par) in ja, seveda, bila sem tako pametna, da sem na to pristala!! Življenje pri njem in z njim mi je ugajalo do enega večera, ko se je vse skupaj zakompliciralo.

Pozno popoldne sem se odpravila v bar, ker sem bila doma sama in sem si rekla 'ajde, po enem mesecu si pa le zaslužim eno pijačo'. In tako sem odšla (seveda mojega tedanjega partnerja ni bilo doma, ker je bil na eni fešti – konec koncev je bila njemu tista fešta bolj pomembna). Naj dodam: od doma do prvega bara sem imela le 5 minut in ker še nisem imela svojega avtomobila, sem odšla peš.

Od trenutka, ko sem se odpravila od doma in dokler sem prispela, sem od tedanjega partnerja prejela 25 klicev, nato pa mi je samo napisal sporočilo, v katerem je spraševal, kje sem in s kom sem. Ne vem, zakaj, ampak takrat sem se odločila, da se mu javim, ko prispem do bara.

Kmalu zatem, ko sem se usedla in naročila pijačo, me je pozdravil prijatelj iz srednje šole, s katerim nisem govorila že par let. Medtem sem poklicala tudi tedanjega partnerja in mu točno razložila, kje sem in s kom sem oziroma koga sem v tem baru srečala.

Ni minilo 10 minut, ko je prispel v bar in začel piti pivo za pivom. Name se ni oziral.

Sprva sem mislila, da je tako ali tako vse v redu in bi se rad le malo zabaval, ampak sem se zelo motila!! Iz rok mi je vzel telefon in začel kontrolirati sporočila. Ko sem mu rekla, naj mi vrne telefon nazaj, je izjavil: 'saj sem ti ga jaz s svojim denarjem kupil', kar pa ni držalo, saj sem takrat imela samo jaz službo in sem vzdrževala oba!

Vrgel ga je po tleh in ko sem mu rekla, naj preneha, je porinil na tla tudi mene.

V tistem trenutku mi je bilo žal, da sem imela okrogle uhane, saj mi je enega iztrgal tako, da je poškodoval tudi moje uho. Seveda so ga ljudje iz bara zadržali in želeli, da grem v varno hišo, ampak sem bila neumna. Rekla sem ne!!!

Nato me je obtožil, da sem ga varala s prijateljem iz srednje šole, da se vsakemu ponujam, da so vse moje prijateljice k**** in prasice, ki me bodo potegnile s seboj.

Ko sem se vendarle usedla v avto, je do doma mrtvo pijan vozil z ročno in me med vožnjo udaril.

Želela sem izstopiti, ampak me je do doma držal za vrat in me ni spuščal.

Ko sva le prispela do doma, je avto pustil odklenjen. Rekla sem mu, da jaz ne mislim tako živeti in da bom poklicala očeta, da me pride iskati. Nakar je prišel izza mene, me zagrabil za vrat in vlekel po tleh!

Izgubil je ključe od avta in me obtožil, da sem jih jaz vzela. Ne spomnim se vsega, kar mi je rekel, a naslednji dan je bil do mene čisto drugačen. 'Oprosti, srček, razjezil sem se, ker se nisi oglasila,' mi je rekel.

Zakaj ga nisem prijavila policiji? Zato, ker sem se ga od tistega večera naprej pošteno bala.

Velikokrat je prišel domov pijan in me obtoževal varanja (čeprav tega nisem nikoli storila). Iz dneva v dan je bilo vse slabše. Od grožnje s strani njegovega brata, do grožnje njegovega očeta ... Ampak sama si nikomur nisem upala povedati, da je nekaj močno narobe. Sramovala sem se!!

Rekel mi je, da sem grda, da sem ničvredna.

Če mi med seksom ni prišlo, mi je rekel, da sem se po****** z drugim. Zmeraj je želel le seks po pasje, da mu ni bilo treba gledati me v obraz, ker sem bila za njega grdoba. V družbi je zmeraj imel on prav, jaz pa sem morala biti tiho. Z njegovimi prijatelji sem se lahko družila le, ko je bil zraven. Nekega dne pa je razbil avto in treba je bilo kupiti novega (pa saj vsi vemo, zakaj se je to zgodilo, zaradi fešte).

Ker mu nisem želela posoditi denarja, mi je zagrozil, da bo škodoval moji družini in meni. Rekel mi je, da sem mu ta denar dolžna. Odšla sem na banko, čeprav s težkim srcem, a me je čakal v avtu. Morala sem vzeti kredit, da si je gospod lahko kupil avto.

Čez dva meseca sem zbežala od njega in se skrivala po hotelih in pri prijatelji.

Edino v službi se nisem mogla skriti pred njim, od koder me je nato zasledoval, kam hodim.

Želela sem si potrditve, da sem še zmeraj lepa. Ampak preko lepotnih tekmovanj te potrditve nikoli nisem dobila, prav tako ne v modelingu.

Še dandanes imam strah pred njim in upam, da nobena ne naleti na takšnega frajerja. Kdor udari žensko, je izgubil moškega v sebi! Nobeni punci ne privoščim sodišča! /.../ Toliko fizičnega in psihičnega nasilja (kot sem ga prenašala sama in ga bom še prebolevala v svojem življenju) ...

Tega, drage moje, ne privoščim nobeni."

*Zapis je bil objavljen v Facebook skupini 'Spregovorite! Nasilje nad ženskami in otroki je nedopustno'. Besedilo je delno slovnično popravljeno, vsebinsko ostaja isto.

V kolikor tudi sama doživljaš kaj podobnega, se nujno obrni na pomoč!

Četudi meniš, da je situacija brezizhodna, zmeraj obstajajo ljudje in ustanove, ki ti bodo pomagale. Na voljo ti je tudi breplačni SOS telefon za ženske in otroke, in sicer vsak delavnik od 12. do 22. ure, ob vikendih od 18. do 22. ure na številki 080–1155.

Preberi še: Srce parajoče pismo naše bralke: "Če bi mož našel to pismo, se bojim, da bi me ubil"

Priporočamo tudi: "Svojemu možu pogosto lažem, saj ga ne želim prizadeti, in to je razlog" (iskrena izpoved ženske)