Drugi flamenko festival - Siff 2008

Med 18 in 22 oktobrom bo v Ljubljani potekal 2. flamenko festival, znan tudi kot Siff.

9. 10. 2008

Če si ljubiteljica te globoko izrazne glasbene zvrsti in s čustvi prepojenega spoja petja in plesa, je to gotovo festival, ki ga ne smeš zamuditi.

Zveneča imena iz sveta flamenka

Na sporedu festivala, ki je predvsem posvečen tradicionalni zvrsti španske glasbe in plesa flamenku, so glasbene delavnice, pa tudi koncerti, na ketrih bodo nastopili tako slovenski kot tuji izvajalci. Med številnimi zvenečimi imeni sta letos tudi priznana španska kitarista Emilio Maya in Antonio Andrade.

Več o programu festivala si lahko prebereš tukaj.

Poteguj se za vstopnice

Če je tvoja želja še posebno velika, v tvoji denarnici pa te dni vlada suša, poskusi srečo z našim nagradnim izzivom. Z nekaj sreče boš morda prejemnica ene od:

  • dveh vstopnic za:
Antonio Andrada (Španija) in Vaya con Dios (Klub CD, Cankarjev dom, 20. oktobra ob 20. uri)

V svoji novi izvedbi "Vaya con Dios" je Antonio Andrade pustil prosto pot svojim glasbenim občutkom. S pomočjo izjemnega jazzovskega glasbenika Finkela Sigija se v tej izvedbi podaja na fascinantno potovanje skozi čas in neskončno glasbeno zgodovino flamenca. Trenutno je z omenjenim projektom na Evropski turneji. Antonio Andrade je rojen v vasici Puebla de Cazalli blizu Seville z zelo močno tradicijo flamenco petja. Njegov stric je bil znameniti José Menese, živa legenda med flamenco pevci, njegovi učitelji kitare pa so bili: Domingo Dominguez, Romero de Badajoz, Miguel Perez in prav tako Antonio Amador iz ciganskega klana Amadoresov. V svoji karieri je sodeloval z mnogimi (pri)znanimi izvajalci flamenca, kot so; Javier Barón, Israel Galván, Antonio »El Pipa«, Javier Cruz, Sara Baras, Carmen Ledesma, Concha Vargas, Manolo Marín in mnogi drugi.

Tokrat prvič v Sloveniji!

  • in še dveh vstopnic za:
Emilio Maya s skupino (Španija) in tradicionalni flamenko (Štihova dvorana, Cankarjev dom, 22. oktobra ob 20. uri)

Tradicionalni večer ciganskega flamenca. Ponovno z nami Emilia Mayo s svojo skupino. Lansko leto smo ob njihovi izvedbi koncerta doživeli stoječe ovacije. Nastopili bodo v novi sestavi, saj je letošnji festival SIFF posvečen flamenco plesu, zato bo poleg izjemnega Ivána Vargasa, ki je na zadnjem koncertu prevzel občinstvo, nastopila tudi izvrstna plesalka Raquel la Repompa. Tretji element imenovane »Svete trojice« bo prevzel znameniti pevec Pepe Luis Habichuela. Večer tradicionalnega flamenca v pristni izvedbi Ciganov iz Granade je gotovo eden od pomembnih dogodkov v okviru festivala SIFF.

Takoj po koncertu, ki bo hkrati zaključek festivala, se bo nadaljevalo druženje z izvajalci koncerta v priznani restavraciji Via Bona. Druženje bo odprtega tipa, tako da bodo vsi, ki bodo z izvajalci in organizatorji želeli o festivalu še malo pokramljati in zraven seveda tudi kaj prigrizniti, vljudno vabljeni, da se jim pridružijo in do konca podoživijo 2. Slovenski Internacionalni Flamenco Festival SIFF 2008.

Nagradno vprašanje:

Navdušena? Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za brezplačno vstopnico za enega od dogodkov:

  • Katera glasbena delavnica, poleg plesnih in kitarskih, je letos novost na SIFF-u?
nagrade@adriamedia.si