Dobrodelni koncert Za varno pot v Cankarjevem domu

Zavoda Varna pot, ki deluje na področju preventivno-izobraževalnih vsebin in žrtvam prometnih nesreč nudi celovito pomoč in podporo, organizira dobrodelni koncert, z izkupičkom katerega bodo pomagali vsem žrtvam prometnih nesreč.

9. 11. 2011

Kdaj: Sreda, 30. november 2011, ob 19. uri.

Kje: Cankarjev dom, Linhartova dvorana.

Kdo: Lucienne Lončina & Uroš Perič s spremljevalno skupino The Pearlettes & Big Band Krško. Voditelja Jana Kobal in Boštjan Klun.

Režiser: Jaša Koceli

Prostorska zasnova: Darjan Mihajlović Cerar

Namen in sporočilo dobrodelnega koncerta

Varnost v cestnem prometu je hkrati odgovornost vseh nas in vsakega izmed nas posebej. Zavod Varna pot med otroki in mladostniki ter odraslimi deluje preventivno. Pomemben del Zavodove dejavnosti pa je tudi nudenje psihosocialne pomoči in celovite podpore žrtvam prometnih nesreč. To so seveda tudi svojci in povzročitelji nesreč. Mnogim so strokovnjaki Zavoda kljub tragičnim posledicam in izgubam že pomagali ponovno zaživeti in predvsem najti smisel, zakaj živeti. Zgodbe, ki jih danes delijo z nami, so navdih; za novo delo in nove akcije … da bo POT VARNA!

Zbrana sredstva bodo namenili podpori preventivnih aktivnosti za otroke in mladostnike, ki v okviru Zavoda Varna pot potekajo v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

Zavod Varna pot združuje žrtve prometnih nesreč in jim nudi celostno pomoč. Iz lastne bolečine, izkušenj in ob podpori številnih strokovnjakov je razvil različne pedagoško-izobraževalne in preventivne vsebine za otroke, mladostnike in odrasle. Skozi celotno leto aktivnosti Zavoda z delavnicami v vrtcih, šolah in na različnih prireditvah spozna preko 70.000 ljudi. Resda je število visoko, pa vendar ostaja še veliko tistih, ki jih želimo nagovoriti. Z dobrodelnim koncertom Za varno pot bodo svoj košček v mozaik večje varnosti na cestah dodali tudi glasbenika Lucienne Lončina in Uroš Perič ter Big Band Krško.