Dobro je dovolj dobro!

Svet se večinoma vrti okoli kopičenja dobrin, kar naprej nekaj izboljšujemo, menimo, da moramo biti videti vedno lepše in vse mlajše, zato so nekatere ženske pripravljene celo stradati.

29. 3. 2009

Ljudje kar nismo več zadovoljni s svojim ljubkim majhnim stanovanjcem, varno, a nič kaj razburljivo službo in dvotedenskimi počitnicami z družino. Se ti vse skupaj res zdi le sivo povprečje?

Lepe stvari

Seveda je čudovito, če do popolnosti obvladaš neko vrsto športa ali pa kakšen glasbeni instrument. Zdrava ambicioznost je pomembno gonilo za dejansko uresničevanje naših idej in sanj. Vendarle le pod pogojem, da se ne spremeni v prisilo ali pa celo v nenehno prizadevanje za več.

V hitenju za perfekcijo se lahko nenadoma zaveš, da si sploh več ne vzameš časa za lepe stvari v življenju. Poleg tega te bo sčasoma začelo stalno skrbeti, da nisi dovolj dobra, to pa vodi v osamljenost. Najprej moraš imeti rada samo sebe. Kdor tega ne zmore, slej ko prej pristane v popolni izolaciji. Hote ali nehote.

Zdravo in normalno

Sploh pa - kaj je tako slabega v povprečju?

Če si povprečna, to še ne pomeni, da se moraš kujati v nekem skritem kotu in ostati neopažena.

Povprečje pomeni zdravo normalnost - in ta je zelo iskana. Poleg tega se v povprečju znajde večina – zgoraj in spodaj je manjšina. Dokaj nejasno pa skoraj vedno ostaja, ali so zgoraj vedno res le najboljši. Res pa je tudi, da ne morejo biti vsi izjema, ker bi bila potem tudi izjema spet povprečje.

Ko boš to razumela in od sebe zahtevala le toliko, kolikor je dobro zate, boš pokazala dobršno mero samozavesti v tistem pravem pomenu besede.

In tako se boš podala na najboljšo pot do pravega zadovoljstva.

Zlata sredina

V naši družbi na žalost večina meni, da se je treba za vsako ceno razlikovati od drugih in se dvigniti nad povprečje. Če dosežemo 'le' povprečje, se nekaterim zdi, da jim ni uspelo. Kdor pa si želi manj, dela manj, je tudi pod manjšim stresom in uživa bolj kakovostno življenje - takšni ljudje so bolj kreativni, bolj zdravi in bolj zadovoljni.

Zatorej vedno dobro premisli, ali se izplača vložiti toliko truda? Kaj pravzaprav hočeš? Pomemben kriterij odločitve je vedno odgovor na vprašanje: ali je vložek v tem trenutku smiseln ali gre le za neko površno prizadevanje?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri