Dnevi poezije in vina

Pesniki iz vsega sveta bodo svojo pot po Sloveniji začeli v torek, 25. avgusta – z branji, ki so jih organizatorji festivala Dnevi poezije in vina poimenovali Medana pred Medano.

19. 8. 2009

Letos boš poeziji lahko prisluhnila v Ljubljani, na Ptuju, Padni, Vrbi na Gorenjskem Volčah pri Tolminu in v Krškem.

Dogajalo bo

V okviru festivala se bodo v Brdih ob večjezičnih pesniških branjih zvrstili koncerti, filmi, predstave, performansi, ogledala si boš lahko razstave in umetniške instalacije, vsak večer pa boš vabljena na degustacije vrhunskih briških vin in k sproščenemu druženju.

Izid dveh pesniških zbirk

Ob zajetnemu zborniku prevodov poezije vseh udeležencev bosta izdani dve pesniški zbirki častnima gostoma festivala – Dursu Grünbeinu iz Nemčije in Rumenu Leonidovu iz Bolgarije.

Natečaj

Že peto leto zapored bo v okviru festivala Dnevi poezije in vina potekal natečaj za SMS poezijo – Si.pesnik? SMS kratke pesmi (v dolžini največ 160 znakov) pričakujejo na številki 4333 le še do 23. avgusta. V času trajanja festivala (med 25. in 28. avgustom) boš lahko glasovala za najboljšo pesem, strokovna žirija pa bo izbrala deset pesmi in jih objavila na uradni spletni strani www.poezijainvino.org, kjer najdeš tudi več informacij o samem natečaju in dogajanju na festivalu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri